11 Zmajeva kao jedan uz himnu BiH i riječi Nikole Katića: "Vrijeme je da podjele konačno prestanu"

2
Radiosarajevo.ba
11 Zmajeva kao jedan uz himnu BiH i riječi Nikole Katića: "Vrijeme je da podjele konačno prestanu"
Foto: Nogometni savez BiH / 11 Zmajeva, svima ruka na srcu uz himnu

"Iskreno, bio sam iznenađen da ovo pitanje nije ranije došlo. Maloprije sam govorio o sitnicama koje su jako bitne, koje stvaraju taj kult reprezentacije i volio bih sada da jednom završimo tu priču, da više se ne moramo ponavljati. Kao što je selektor rekao, svi su ovdje svojom voljom i željom, niko nije natjeran i meni je apsurdno da se u 2024. godini još uvijek dijele ljudi u ovoj državi na jednu ili drugu stranu.

Mislim da smo svi tu da doprinesemo biljitku pod broj jedan reprezentacije, pod broj dva države. Nebitno ko smo, šta smo, odakle dolazimo i koje smo vjeroispovijesti, mislim da bi više konačno trebali prestati sa tim podjelama. Dat ću vam primjer Jablanice, tih dana niko nije pitao ništa, ko, odakle, kako se zove, svi su na istoj strani. Mislim da je konačno vrijeme da zatvorimo tu priču. Ja nisam dio te ratne priče, toga što je bilo u prošlosti, niti vezan za to. Malo mi smeta što se to stalno ponavlja, ko je stavio ruku na srce, ko nije, ko je katolik, Bošnjak, Hrvat, pravoslavac. Svi smo tu s jednim ciljem, istom voljom, jednom željom, istom ljubavlju i samo tako možemo stvoriti kult reprezentacije i doći do razine do koje možemo doći."

Izjava je ovo koja je danas, 13. oktobra, odjeknula Bosnom i Hercegovinom.

Ovo se nije dogodilo 50 godina: Poplave u pustinji, dio Sahare pod vodom

Ovo se nije dogodilo 50 godina: Poplave u pustinji, dio Sahare pod vodom

Izrekao ju je reprezentativac naše zemlje u fudbalu Nikola Katić koji je, zajedno sa selektorom Sergejem Barbarezom, danas govorio na press konferenciji uoči sutrašnjeg meča protiv Mađarske, koji će se održati u Zenici. Komentirao je činjenicu da 11 Zmajeva uoči utakmice imaju ruku na srcu dok se himna intonira. Prizor je ovo na koji nismo navikli... 

Nikola Katić je počeo igrati fudbal u Stocu, jedno vrijeme je bio u Neretvancu, a onda je otišao u Slaven Belupo. Tu je počela njegova ozbiljna fudbalska karijera.

Njegovu izjavu prokomentirao je i Barbarez, i to objavom na Instagram storyju.

Podijelio je riječi Nikole Katića i stavio samo jedan, jedini emotikon:

Poruka selektora
Foto: Instagram: Poruka selektora

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije