Nikola Katić: 'Imamo dva glavna problema u odbrani, ipak vidi se pomak'

0
FENA
Nikola Katić: 'Imamo dva glavna problema u odbrani, ipak vidi se pomak'
Foto: N/FSBiH / Nikola Katić

Defanzivac nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Nikola Katić, uoči sutrašnje utakmice protiv Mađarske, osvrnuo se danas na pres-konferenciji na prethodnu utakmicu protiv Njemačke, te naglasio da je defanzivnoj liniji bh. tima nedostajao fokus i komunikacija.

Katić je istaknuo da mu je ovo već peta utakmica sa različitim partnerom u odbrani, što dodatno otežava uspostavljanje stabilnosti u zadnjoj liniji.

"Vidjeli smo gdje smo griješili, a kod primljenih golova nedostajalo je malo više komunikacije i fokusa. Ovo mi je peta utakmica sa različitim partnerom u odbrani i treba vremena da se sve posloži. To oduzima više vremena nego u klubovima. Ipak, vidi se pomak, bili smo agresivniji, trčali više, a pred kraj utakmice smo Nijemce stavili pod pritisak", kazao je Katić.  

Pozorište mladih Sarajevo: Uz dječiji osmijeh zatvoren i Mali MESS

Pozorište mladih Sarajevo: Uz dječiji osmijeh zatvoren i Mali MESS

Naveo je da su treninzi intenzivni, a rezultati još uvijek nisu vidljivi, zbog čega ekipa još uvijek nije zadovoljna. Naglasio je da protiv Mađara očekuje težak susret, kao i da će ekipa morati pružiti maksimum protiv izuzetno defanzivno orijentisane ekipe.

"Znamo da Mađarska igra jako defanzivno i možda će biti teže nego protiv Njemačke, jer sada imamo pritisak da napravimo nešto. Vjerujemo u svoje kvalitete i da možemo napraviti iskorak", istakao je.

Pohvalio je rad selektora Sergeja Barbareza i njegovog stručnog štaba.

"Barbarez nije samo selektor, već i kapiten, prijatelj, otac. Svi članovi stožera su tu za nas. Kult reprezentacije se stvara od najsitnijih detalja, a utakmica protiv Njemačke je pokazala da smo na pravom putu", zaključio je Katić danas na pres-konferenciji u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije