Zmajevi na poluvremenu imaju pet poena zaostatka protiv Francuske

Radiosarajevo.ba
Zmajevi na poluvremenu imaju pet poena zaostatka protiv Francuske
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u ovim trenucima igra utakmicu drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine protiv reprezentacije Francuske u Rouenu.

Prve poene na utakmici postigao je Boris Diaw, ali je naša reprezentacija uzvratila već u narednom napadu preko Stipanovića. Izabranici Duška Vujoševića prvi put su poveli u trećoj minuti utakmice nakon poena Nemanje Gordića.

Francuzi potom prave seriju 9:0 i dolaze do sedam poena prednosti (11:4). Seriju Francuske prekinuo je Andrija Stipanović. Dvije minute prije kraja prve četvrtine Francuska je došla do dvocifrene prednosti. Do kraja prve četvrtine ipak smo uspjeli smanjiti zaostatak na minus sedam (19:12).

Gordić je u drugoj minuti druge četvrtine pogodio trojku i smanjio na minus pet (22:17). Naša reprezentacija vezala je tri trojke i serijom 9:2 prišli smo na samo poen zaostatka (24:23). Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Francuzi su imali dva poena prednosti (28:26).

 U sedmoj minuti druge četvrtine Džanan Musa je iznudio nesportsku grešku Borisa Diawa i natjerao ga da napravi svoj treći faul u ranoj fazi utakmice. Elmedin Kikanović je dvije minute prije odlaska na odmor vezao četiri poena i našoj repezentaciji donio izjednačenje (31:31). 

Dobru igru naše reprezentacije Francuzi prekidaju serijom 5:0 i vraćaju pet poena prednosti. U završnici utakmice Milošević je izborio faul na šutu za tri poena, bio je precizan s linije slobodnih bacanja pa smo uspjeli zadržati rezultatski priključak. Julien je  ipak pogodio trojku sa zvukom sirene i Francuzi su na odmor otišli sa pet poena prednosti (39:34). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije