Edwin Jackson: Odbrana je ključ protiv BiH, ne smijemo primiti više od 70 poena

J. M.
Edwin Jackson: Odbrana je ključ protiv BiH, ne smijemo primiti više od 70 poena
Košarkaška reprezentacija BiH večeras u Rouenu igra drugu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Nakon pobjede u prvom meču protiv Rusije u Skenderiji (81:76), protivnik pulena Duška Vujioševića je reprezentacija Francuske. Iako oslabljeni Trikolori su uspješno započeli kvalifikacije i u prvom susretu savladali Belgiju u gostima (70:59).

"Protiv BiH će biti potpuno drugačija utakmica. Bosanci imaju solidan tim koji nam može zadati više problema nego Belgija", kaže Vincent Collet, selektor reprezentacije Francuske.

U odsustvu ponajboljih igrača iz NBA i Eurolige, prva zvijezda Colletovog tima je Edwin Jackson koji je protiv Belgije postigao 14 poena.

U intervju za L'Equipe rekao je da nijednog trenutka nije imao dilemu da li će se odazvati pozivu selektora iako igra u dalekoj Kini. Bivši košarkaš Barcelone govorio je i o utakmici protiv BiH.

"Odbrana je ključ uspjeha protiv BiH, ali i u ovim kvalifikacijama. A za dobru odbranu nije potrebno da u timu imate košarkaše koji godinama igraju zajedno. Nećemo postići 100 poena, ali ne smijemo primiti više od 70 koševa. Jaki smo atletski, kad zaustavimo protivnički napad, možemo hitro istrčati kontru i imamo šansu protiv svake ekipe", rekao je Edwin Jackson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije