Hrabri Zmajevi raširili krila i slavili protiv Rusije u Skenderiji

Radiosarajevo.ba
Hrabri Zmajevi raširili krila i slavili protiv Rusije u Skenderiji
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekala je večeras u dvorani Mirza Delibašić reprezentaciju Rusije u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine igra u Kini. Slavili smo rezultatom 81:76.

Prve poene na susretu postigla je Rusija preko Klimenka. Nakon poena Fridzona, prvi koš za izabranike Duška Vujoševića postigao je Džanan Musa, a nakon tri minute igre Rusi su vodili rezultatom 4:2.

Do prvog vodsta na susretu došli smo u petoj minuti prve četvrtine. Prvo je Vrabac pogodio trojku, a potom istrčao kontru i zakucao za vodstvo naše reprezentacije rezultatom 9:6.

Rusi su izjednačili, a tri minute prije kraja prve četvrtine rezultat je bio 11:11. Prvih deset minuta Rusi su riješili u svoju korist, Kulagin je pogodio trojku sa zvukom sirene za vodstvo gostujuće reprezentacije (21:20).

Drugu četvrtinu odlično je otvorila naša reprezentcija na krilima Milana Miloševića. Košarkaš AEK-a prvo je pogodio za dva, a potom i za tri poena za plus četiri izabranika Duška Vujoševića (25:21).

Tri minute igre bez poena za našu reprezentaciju bile su dovoljne da Rusija napravi seriju 7:0 i vrati prednost na svoju stranu (28:25).

Rusija je tri minute prije kraja pevog poluvremena došla do plus šest (33:27), ali je Musa trojkom vratio zaostatak na minus tri. Završnicu prvog poluvremena bolje je odigrala naša reprezentacija, a nakon 20 minuta igre rezultat u dvorani Mirza Delibašić bio je 38:38.

Drugo poluvrijeme počelo je nesportskim faulom Nemanje Gordića, a Rusija je to iskoristila i došla do plus tri (41:38). Potom je tehničku grešku dobio selektor Vujošević, ali je naša reprezentacija je uzvratila mini serijom 6:2 i nakon tri minute igre u trećoj četvrtini rezultat je ponovo bio izjednačen (44:44).

Fridzon je Rusiji donio plus četiri u sedmoj minuti treće četvrtine (53:49), ali je Gordić s dvije vezane trojke donio našoj reprezentaciji prvo vodstvo u drugom poluvremenu (55:53). Nastavio je Gordić s odličnom igrom, ukrao je loptu Kulaginu i položio za plus četiri. U posljednjih deset minuta ušli smo s vodstvom 60:56.

Kako je Gordić stao u trećoj, tako je nastavio i u četvrtoj četvrtini. Ukrao je loptu Kulaginu i donio našoj reprezentaciji plus šest. Sudije su u drugoj minuti posljednje četvrtine dosudile jednu loptu Rusima koja je trebala pripasti našoj reprezentaciji, a potom je Gordić dobio tehničku zbog čega je isključen s obzirom na to da je početkom treće četvrtine dobio nesportsku grešku.

Džanan Musa je pet minuta prije kraja utakmice pogodio dva slobodna bacanja, a naša reprezentacija je imala plus četiri (66:62). Nastavili smo s odličnom igrom, pa je četiri minuta prije kraja bilo plus sedam (69:62). Tri minute prije kraja bilo je plus devet za izabranike Duška Vujoševića (71:62). Prednost smo zadržali do kraja i slavili rezultatom 81:76. 

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Musa sa 18, dok je Gordić dodao 16 poena. Kod Rusa Fridzon je postigao 25 poena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije