Zaražen košarkaš Partizana: Na meču bio s Đokovićem i Jokićem

Radiosarajevo.ba
Zaražen košarkaš Partizana: Na meču bio s Đokovićem i Jokićem
Foto: Agencije / Janković bio i na derbiju

Nikola Janković, košarkaš KK Partizan, pozitivan je na COVID-19, potvrdili su iz beogradskog kluba.

Centar crno-bIJelih nema nikakve simptome, ali se nakon potvrde prisustva virusa izolovao prema instrukcijama ljekara. 

Janković je obavio testiranje i rezultati su se vratili pozitivni i sada će svi u klubu morati da se testiraju na virus koji je u svijetu odneo više od 428.000 života.

Poslije završetka sezone, Janković je planirao da putuje u inostranstvo na odmor i shodno propisanim procedurama, obavio je test koji je potvrdio prisustvo virusa u organizmu. 

"U skladu sa instrukcijama ljekara, Nikola Janković se odmah uputio u samoizolaciju. Ostali prvotimci i članovi stručnog štaba, biće preventivno testirani u najkraćem roku. Nikoli Jankoviću želimo brz i uspješan oporavak", saopćeno je iz KK Partizan.

Nikola Janković bio je na "vječitom" derbiju prije nekoliko dana, gdje se pozdravljao sa navijačima, kao i na utakmici "Deki ciao" na kojoj je i sam učestvovao kao dio ekipe koju je nekada trenirao sada već bivši trener Mega Bemaksa. Na istom meču bili su i teniser Novak Đoković i NBA košarkaš Nikola Jokić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije