Aco otkrio što je našao u novčaniku Dražena Petrovića nakon nesreće

Radiosarajevo.ba
Aco otkrio što je našao u novčaniku Dražena Petrovića nakon nesreće
Foto: Twitter / Dražen Petrović

U vrijeme današnje gotovo da je nezaobilazno započeti razgovor “gdje si bio i kako si se čuvao od koronavirusa”.

Doduše, možda to u Hrvatskoj više nije tako napeta tema, ali u Brazilu jest itekako, a Aleksandar Petrović (61), košarkaški selektor šeste najmnogobrojnije zemlje svijeta.

Acina biografija je bogata, bivši je igrač Cibone iz njenih najslavnijih dana, nekadašnji je trener istog kluba ali i hrvatske reprezentacije, pa i selektor Bosne i Hercegovine, pa izvršni dopredsjednik Cibone.

"Meni svojevrsna karantena nije teško pala. Odlazio sam u šetnje sa psom, u nabavu namirnica, a dvaput tjedno sam roditeljima potrepštine ostavljao na pragu njihova stana. Osim toga, u takvim vremenima čovjek se okrene stvarima za koje nema vremena u uobičajenom ritmu života.

Tako sam gledao neke utakmice iz daleke prošlosti, iz Cibonina zlatnog vremena, tadašnje dvoboje sa Zvezdom i Partizanom, ali i utakmice s lanjskog SP-a, a pogledao sam još jednom i onu utakmicu Hrvatske protiv Srbije u olimpijskom četvrtfinalu u Riju", kaže Aco, prenosi Večernji.

Acin brat Dražen Petrović, čiji su ugovor on sam i budući klub Portland otkupili za miliun dolara.

"Dražen je za tri godine u Realu trebao dobiti milijun dolara, a na kraju je bio samo jednu sezonu otišavši u NBA ligu. Nažalost, on nije bio takve sreće kao Divac da završi u Lakersima ili pak Kukoč kojeg su draftirali Bullsi. Dražen je draftiran od Portlanda koji je tada u Drexleru i Porteru imao najbolji bekovski par u ligi", podsjeća Aco.

Kako je stariji brat gledao na NBA muke mlađeg brata?

"Mama i prijatelj mu Stojko Vranković bili su mu “rame za plakanje”, a ja sam mu govorio da ne može sve odmah i da će doći bolja vremena, a ako treba neka se vrati i u Europu", prisjeća se Aco.

Je li se doista htio vratiti na Stari kontinent i igrati za Panathinaikos?

"Kad je o tome riječ, kod njega su postojale faze. Strašno je bio razočaran te sezone jer je imao brojke za All-Star igrača, a i najbolji postotak za tricu, a nisu ga zvali pa mu je izvjesnu zadovoljštinu predstavljalo to što je izabran u treću petorku sezone, jednim od 15 najboljih košarkaša svijeta. A to će reći da su samo Michael Jordan i Reggie Miller na njegovoj poziciji bili ispred njega. Postojala je realna mogućnost da on doista ode u Panathinaikos, za koji je igrao Stojko i čiji trener je bio Pavličević. S obzirom na to da je do tada igrao za “sitniš”, pa je čak i u Realu imao samo 330 tisuća USD, dojma sam da je došlo do odabira da bi Dražen izabrao financijski najpovoljniju opciju. Jer, bio je u 29. godini i prvi put je bio na štihu za veliki ugovor", otkriva Aco.

Houstonov trener hrvatskih korijena Rudy Tomjanovich više puta nam je kazao da je to ljeto, uoči dva NBA naslova u nizu njegove momčadi, htio dovesti Dražena.

"Dražen je u svojoj rekordnoj NBA utakmici Houstonu zabio 44 koša i Rudy je bio svjestan što mu Dražen može donijeti. Uostalom, nakon nesreće, ja sam u Draženovu novčaniku pronašao papirić na kojem su pisala imena četiriju klubova: Knicksi, Netsi, Rocketsi i Panathinaikos", kaže Aco Petrović.

Kompletan intervju sa bivšem selektorom Zmajeva možete pročitati na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije