Za 60 minuta ćemo saznati hoće li Zmajice biti pete ili šeste: Samo je jedan uvjet

1
A. S.
Za 60 minuta ćemo saznati hoće li Zmajice biti pete ili šeste: Samo je jedan uvjet
Foto: Facebook / Zmajice danas dolaze u Sarajevo

Košarkašice Bosne i Hecegovine pobjedom protiv Švedske sa 82:63 osigurale su ulazak u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se igra naredne godine.

Prvo ime u redovima BiH, ali i cijelog meča pa i Eurobasketa bila je najbolja košarkašica turnira Jonquel Jones, koja je i ovaj put imala nevjerovatnih 34 poena i 19 skokova.

Jones su pratile Nikolina Babić i Nikolina Džebo koje su postigle po 17, odnosno 10 poena.

Ono što u ovom trenutku sportsku javnost u BiH najviše zanima je - informacija da li su Zmajice zauzele peto ili šesto mjesto na Eurobasketu.

To ćemo saznati za nekih 60 minuta, nakon što se završi susret između Rusije i Španije. 

Naša selekcija na Europskom prvenstvu ima skor 4-2, dok Španija i Rusija imaju 3-2, dok je Švedska na 2-4 i one će sigurno biti na osmom mjestu..

Španija ima najbolju koš-razliku (+81), a slijedimo mi (+42), Rusija (+5) i Švedska (-61).

Ako pobijedi Španija, Zmajice će zauzeti šesto mjesto i prema razvoju situacije to je skoro pa izvjesno, jer nakon prvog poluvremena Španjolke imaju prednost od tri poena razlike (33:30).

U slučaju da se dogodi čudo u drugom dijelu i pobijedi Rusija, propozicije FIBA-e kažu da će BiH biti peta, a Rusija šesta, dok će Španija završiti na sedmom mjestu ispred Švedske.

Plasman i na šesto mjesto je uspjeh, jer su naše košarkašice osigurale kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo, gdje će u duelu 16 ekipa raspoređenih u četiri grupe, tražiti jedno od 10 mjesta koje vode na Mundobaskret.

Ako nastave ovako igrati - to neće biti nikakav problem. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije