Bh. kraljice ispisale historiju: Zmajice na krilima Jones pobijedile Švedsku

2
A.L.
Bh. kraljice ispisale historiju: Zmajice na krilima Jones pobijedile Švedsku
Foto: FIBA / Bh. cure odigrale su fantastičan meč i zasluženo upisale trijumf

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upravo je ispisala historiju!

Naše cure pobijedile su u Valenciji Švedsku sa 82:63 i na taj način osigurale plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Od samog starta meča naše djevojke su zaigrale sjajno. Predvođene sjajnom Janquel Jones, koja je od uvodnih 16 poena ubacila čak 14, stekli smo brzo dvocifrenu prednost (18:8). Prvu dionicu završili smo sa plus 15 (25:10).

Jones je odigrala jedan od najboljih mečeva u dresu našeg tima - undefined

Foto: FIBA: Jones je odigrala jedan od najboljih mečeva u dresu našeg tima

U drugom periodu Jones je malo odmorila, a tamo gdje je ona stala nastavile su Džebo i Džombeta. Pogađale su sve što su bacile prema košu i brzo dolazimo do čak plus 20. Na kraju prvog dijela meča bilo je 55:31 za naše djevojke što je i maksimalna prednost na susretu.

Jones je odigrala sjajno prvo poluvrijeme u kojem je ubacla čak 25 poena i dodala 11 skokova.

Na početku drugog dijela Šveđanke su uspjele da pogode nekoliko otvorenih šuteva, prije svega preko Elin Eldebrink. Vratile su se na minus 17. Tada uspijevamo da vratimo vodstvo na preko 20 razlike, ali Šveđanke novom serijom pred kraj treće četvrtine to spuštaju na minus 16.

 Naše djevojke plasirale su se u kvalifikacije za Mundobasket - undefined

Foto: FIBA:  Naše djevojke plasirale su se u kvalifikacije za Mundobasket

Na početku posljednje dionice Jones ponovo uzima stvari u svoje ruke. Pogađala je, skakala, asistirala i brzo se vraćamo na plus 25. Tada je bilo jasno da ćemo u pisati trijumf. Na kraju je bilo 82:63.

Jones je susret završila sa nevjerovatnim učinkom od 34 poena i 19 skokova. Sjajna u našim redovima bila je i Nikolina Babić sa 17 koševa i sedam asistencija. Kod Šveđanki je najbolja bila Kalis Loyd sa 13 ubačaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije