Vujošević: Bili smo u izgubljenoj situaciji, hvala navijačima

Radiosarajevo.ba
Vujošević: Bili smo u izgubljenoj situaciji, hvala navijačima
Nakon pobjede na Belgijom (72:70) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Duško Vujošević, selektor košarkaške reprezentacije BiH, bio je zadovoljan jer je u teškim uslovima ostvaren trijumf.

"Pričati o večerašnjoj utakmici i njenom značaju. On je bio zaista veliki za obje ekipe. Tokom ovih kratkotrajnih priprema Kikanović se povrijedio. Vjerovatno osnovni uzrok toga je što ovaj prozor dolazi poslije Kupa u svim zemljama. U Belgiji se recimo igrao Kup. Kikanović je imao za sedam dana četiri ili pet utakmica. U ovom ritmu utakmice veće je iznenađenje da neko ostane zdrav, nego da se povrijedi. Jako cijenim ekipu Belgije. To je ekipa koja je odigrala odlične utakmice pred Europsko prvenstvo, ali i na samom Eurobasketu. Kolege su tumačile da je ova grupa najteža koju smo mogli dobiti, upravo zbog prisustva Belgije.

O utakmici:

"Dosta dobro smo otvorili utakmicu, kontrolisali igru, međutim u drugom poluvremenu smo povezivali greške. Jednog momenta smo došli do toga da je utakmica praktično bila izgubljena, Belgija je imala osam poena prednosti. Onda su Musa i Gordić su napravili seriju sa po pet postignutih poena i dvije ukradene lopte. Napravili smo veliku grešku kada smo imali tri poena prednosti i nismo dobro reagirali na blok. Mnogo je prostora za analizu i napredak, ali moramo biti sretni zbog toga što smo dobili ovakvu utakmicu. Ako bi morao neko pojedinačno da se istakne, to je Halilović. Musa ima dosta predispozicija da postane veliki igrač, ali do toga mora proteći dosta Miljacke Sarajevom. I ne samo dosta vremena, nego i dosta rada i dosta odricanja i treninga. Vrlo je važno i što se Buza vratio i priključio timu i dobio želju i motivaciju da bude prisutan."

O navijačima:

"Moram se zahvaliti navijačima koji su nas odlično podržali na ovoj utakmici. Nivo nacionalnog tima mora biti veći. Ne možemo biti u hotelu gdje nema adekvatnog grijanja. Ja zadnja dva dana imam temperaturu."

O narednoj utakmici:

"I da imamo kompletnu ekipu Rusija je na domaćem terenu favorit. Međutim mi sigurno nećemo prevaliti toliki put da idemo izgubiti. Uradit ćemo sve što možemo da odigramo što bolju utakmicu", rekao je Vujošević

Miralem Halilović, koji je zaradio mnogo pohvala za dobru igru, smatra da je ovo bila ključna utakmica u kvalifikacijama.

"Ovo je bila ključna pobjeda za nas. Očekivali smo tešku utakmicu jer smo igrali bez Kikanovića i Miloševića. Trener nam je rekao da moramo uložiti dodatni napor kako bi zamijenili njih. Očekivali smo tešku utakmicu, jer smo znali da igramo protiv reprezentacije koja je namučila Francusku i Rusiju. Igrali smo dobro prvo poluvrijeme i dozvolili smo im svega 28 poena u prvom poluvremenu. Igrali smo nešto lošiju odbranu u drugom poluvremenu. Gubili smo osam razlike u samoj završnici, ali smo se vratili na krilima navijača. Jako sam zahvalan na podršci koju su nam navijači pružili i što imamo ovakvu publiku. Mislim da u Rusiji možemo rasterećeno odigrati utakmicu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije