Unics Kazan dočekuje jaki Virtus Bologna

Radiosarajevo.ba
Unics Kazan dočekuje jaki Virtus Bologna
Uniks Kazan / Ekipa Uniks Kazan arhiva

Danas se igraju utakmice play-off u košarkaškom EuroKupu. Posebnu pažnju privlači susret između Unics Kazan i Virtus Bologne. Susret počinje u 18.00 sati.

S obzirom da Zenit drži sudbinu u svojim rukama i da je utisak kako će zaigrati u četvrtfinalu Eurolige, sve ide ka tome da će oba finalista Eurocupa igrati u elitnom europskom takmičenju naredne jeseni, pa samim time serija Unicsa i Virtusa dobija na značaju više. Pobjedniku se smješi euroligaška karta, a to je nešto čemu oba navedena kluba teže. Od dolaska Dimitrisa Priftisa prije četiri godine, klub iz Kazana košarkašku filozofiju bazira na dobroj odbrani, bez obzira što u timu imaju nekolicinu Amerikanaca, a takve ekipe u Europi nisu najčešće poznate po vrhunskoj defanzivi. U napadačkom dijelu, prvo ime je apsolutno Jamar Smith koji ima svu slobodu u igri, a dosta se pitaju Jordan Theodore i Isaiah Canaan. Unutrašnju liniju uglavnom drže Jordan Morgan i John Brown. Unics je pružio solidan otpor u prvom meču, ali sada će morati još više da pruže.

O ambicijama Virtusa je sve više puta ispričano. Četa Aleksandra Đorđevića mora osvojit i Eurocup, jer sve osim toga bi značilo neuspješnu sezonu. U skladu sa time je sastavljan roster gdje se uglavnom za sve pitaju Miloš Teodosić i Marco Belinelli, dva košarkaša koja bi vjerovatno mogla igrati u bilo kojem europskom klubu u ovom trenutku. Tim iz Bologne je zadržao sve bitne igrače iz prošle sezone, a tu je doveden još Josh Adams da unaprijedi šuterski potencijal koji je i onako bio na visokom nivou. Italijani su znali pod palicom srbijanskog trenera da zakažu u nekim bitnim duelima, kao što je to bilo protiv Venezie u Kupu Italiju ili lani u dvomeču protiv Partizana, ali kako vrijeme odmiče oni igraju sve bolje i bolje i djeluju kao kaznena ekspedicija u ovom takmičenju.

Kladionica MOZZART je za ovu  utakmicu ponudila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Uniksa 1,85, neriješeno 14,00, a na pobjedu Virtusa 2,05.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije