Gottingen dočekuje favorita za prvaka, ekipu Ludwigsburga

0
Radiosarajevo.ba
Gottingen dočekuje favorita za prvaka, ekipu Ludwigsburga
Arhiv / Ilustracija

Danas se odigrava utakmica košarkaške BBL Lige, gde se u okviru redovnog kola, u Njemačkoj sastaju domaća ekipa Gottingena i gosti vrlo interesantna ekipa i lider prvenstva Ludwigsburg. Utakmica počinje u 15.00 sati.

Domaća ekipa se trenutno nalazi na 11-toj poziciji sa 10 pobjeda i 15 poraza, ali ono što odlikuje ovu ekipu je svakako broj poena koji postižu ali i primaju. Naime, do sada na 25 utakmica na njihovim mečevima u prosjeku pada 172.12 poena, a taj prosjek je na domaćem terenu 172.92 poena. Naprosto Gottingen je tako posložena ekipa, koja mnogo trči, puno puca sa distance, a za odbranu ne haje mnogo.

Ove sezone Ludwigsburg je napravio jednu fantastičnu ekipu, te se sasvim zasluženo nalaze na prvoj poziciji sa 24 pobjede i samo 2 poraza. Ta dva poraza su došla na gostovanjima, a Ludwigsburg je takođe jedna vrlo efikasna ekipa. Oni naime ove sezone postižu u prosjeku 87.8 poena, dok njihova odbrana dozvoljava 76.8 poena. Na gostovanjima njihov totalni prosjek je 161.30 poena.

Oba trenera imaju gotovo sve igrače spremne za ovaj duel.

Kladionica MOZZART je za ovu utakmicu ponudila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Gottingena 5,50 neriješeno 20,0 , a na pobjedu Ludwigsburg 1,17.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije