UKSA demantirala kupovinu trojice sudija od strane Budućnosti

0
Radiosarajevo.ba
UKSA demantirala kupovinu trojice sudija od strane Budućnosti
Arhiv / Ilustracija

Udruženje košarkaških sudija ABA lige (UKSA) danas u saopštenju predsjednika Ranka Ščepanovića "najoštrije osuđuje laži" da su sudije Milivoje Jovčić, Marko Juras i Vladimir Vesković nedavno u Zagrebu kumovali porazu Cibone od Budućnosti (72:76), koje su nedavno u tabloidima objavljene pod naslovom "Proverava se da li su uzeli pare".

"Kako se slični ispadi ponavljaju, iz sezone u sezonu, pred odlučujuće utakmice i početak doigravanja, a nikada nije iznesen ni jedan jedini konkretan dokaz, UKSA je odlučna da se suprotstavi besprizornim izmišljotinama i spinovima", poručio je Šćepanović.

Kako je najavio, "spremni smo, u saradnji sa našim pravnim timom, pomoći našim članovima da i pravnim putem pobijemo laži iznesene u ovom zlonamernom i izmišljenom pamfletu".

U ime UKSA, on očekuje zvaničnu reakciju od rukovodstva i klubova ABA lige, kao i celokupne sportske javnosti, kako bi zaštitili svoje članove od "ovakvih i sličnih podmetanja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije