! / Nakon sramotnog prošlogodišnjeg finala: ABA liga formirala Udruženje sudija

19. 09. 2019. u 19:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 4

ABA liga je u finišu prošle sezone uzdrmana ogavnim scenama u Beogradu i Podgorici u finalu Crvena zvezda - Budućnost Voli, a ispit nije položio niko - klubovi, čelnici lige, sudije, navijači...

Dok se čekaju promjene u rukovodećoj strukturi, sudije regionalnog takmičenja su se organizovale i formirale Udruženje košarkaških sudija ABA lige (UKSA), čije će sjedište biti u Podgorici.

Predsjednik je Ranko Šćepanović, bivši FIBA sudija iz Crne Gore, a u Upravnom odboru su i Sreten Radović (Hrvatska), Matej Boltauzer, Saša Pukl (Slovenija), Ilija Belošević, Marko Juras (Srbija) i Igor Dragojević (Crna Gora).

Kako se navodi u dopisu Ukse, „osnovni ciljevi Udruženja su unapređenje i poboljšanje uslova rada sudija na utakmicama ABA lige, edukacija, organizovanje seminara, kao i uspostavljanje i unapređivanje saradnje sa rukovodstvom ABA lige, nacionalnim savezima, regionalnim i evropskim sudijskim asocijacijama i udruženjima klubova, privatnim i javnim udruženjima čije su aktivnosti usmjerene na košarkašku - sudijsku djelatnost”.

NEMA KOMENTARA