Turci zabranili Srbijancima da nose šajkače

Radiosarajevo.ba
Turci zabranili Srbijancima da nose šajkače
U toku je završnica Eurobasketa koji se igra u Turskoj. Nakon prvog dijela takmičenja koji se igrao u četiri zemlje, Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj, a završnica se igra u Istanbulu.

Odigrane su utakmice osmine finala, a plasman među osam najboljih izborile su reprezentacije Latvije, Španije, Njemačke, Grčke, Rusije, Italije, Slovenije i Srbije.

Srbija je sve svoje utakmice odigrala u Istanbulu, a na njima su se mogli vidjeti navijači iz Čačka koji su nosili šajkače. Organizator prvenstva odlučio je ipak da zabrani nošenje šajkača u nastavku takmičenja.

"Odlučili smo da drugi deo takmičenja na Evropskom prvenstvu pratimo iz Srbije. Našoj reprezentaciji želimo da nam donese zlatnu medalju po koju smo došli u Tursku. Smatramo da je bolje da završnicu pratimo ispred TV ekrana, ali sa šajkačama, jer mislimo da su one talija našim košarkašima. Naravno, šajkače će ih dočekati na aerodromu", poručili su navijači iz Čačka, prenose Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije