Španija rutinski savladala i domaćina za četvrtfinale Eurobasketa

Radiosarajevo.ba
Španija rutinski savladala i domaćina za četvrtfinale Eurobasketa
Košarkaši Španije slavili su rutinsku pobjedu protiv Turske u pretposljednjoj utakmici osmine finala Eurobasketa. Španija je Tursku savladala rezultatom 73:56.

Baš kao što je i bilo očekivano, Španija je od početka susreta zaigrala dobru košarku, a Turska u ofanzivi nikako nije imala dobra rješenja za sjajnu igru Španaca u odbrani.

Tako je Španija nakon prve četvrtine vodila rezultatom 19:10. Turci nisu igrali loše, ili je možda bolje reći, igrali su na maksimumu svojih mogućnosti, a u drugoj četvrtini su uspjeli smanjiti svoj zaostatak na jednocifren.

Rezultat je na poluvremenu glasio 34:25 u korist Španije.

Ipak, nije to bilo dovoljno za povratak u meč, pa su Turci još više uspjeli pokazati u trećoj četvrtini, u kojoj su dodatno smanjili vodstvo Španije.

Rezultat je bio 50:43 za Španiju, a nastavak susreta je bio itekako otvoren, pod uslovom da Turska odigra najbolju četvrtinu prvenstva. Naravno, to se nije desilo, a Španija je podigla svoj nivo igre tačno onoliko koliko je bilo potrebno da meč završi sa sigurnom pobjedom.

Na kraju je okončan rezultatom 73:56.

U meču u kojem su Španci dosta ravnomjerno rasporedili učinak, istakao se Ricky Rubio sa 15 poena, 2 skoka i tri asistencije. U redovima Turske, Furkan Kormaz je ubacio 20 poena, uz pet skokova i dvije asistencije, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije