Srbija pobijedila Mađarsku i u četvrtfinalu igra protiv Italije

AA
Srbija pobijedila Mađarsku i u četvrtfinalu igra protiv Italije
Košarkaška reprezentacija Srbije porazila je selekciju Mađarske u meču osmine finala Evropskog košarkaškog prvenstva.

U drugom meču današnjeg programa Eurobasketa u dvorani “Sinan Erdem“ u Istanbulu snage su odmjerile selekcije Srbije i Mađarske, a Srbija je pobijedila rezultatom 86:78.

Srbija je bolje otvorila utakmicu i u prvoj četvrtini došla do prednosti od 24:14, a na odmor se otišlo pri rezultatu 48:41.

U nastavku je Srbija nastavila dominirati na terenu i Mađari nisu uspjeli da dođu do rezultatskog priključka koji bi ugrozio pobjedu izabranika Aleksandra Đorđevića.

Meč je završen rezultatom 86:78 u korist Srbije.

Ranije danas Latvija je pobijedila Crnu Goru rezultatom 100:68. Jučer su odigrana četiri meča osmine finala na Eurobasketu u kojima su plasman među osam najboljih reprezentacija Evrope izborile Njemačka, Slovenija Grčka i Italija.

Slovenci su već saznali da u narednoj rundi igraju protiv Latvijaca, a Srbija će igrati protiv Italije. Preostala dva para četvrtfinala bit će poznata nakon današnje dvije utakmice u kojima Nijemci čekaju pobjednika meča Španija – Turska, a bolji iz susreta Hrvatska – Rusija u narednoj fazi igra protiv Grčke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije