Sramotno: Niko ne prenosi utakmice košarkaške reprezentacije BiH

4
Radiosarajevo.ba
Sramotno: Niko ne prenosi utakmice košarkaške reprezentacije BiH
Foto: KS BiH / Reprezentacija BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u 16:30 sati igra meč prvog kola pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre protiv reprezentacije Portugala.

Mnogi navijači se pitaju gdje mogu gledati meč reprezentacije koji se igra u poljskom gradu Gliwice.

Od kanala u BiH izgleda da niko neće prenositi nastup BiH na ovom turniru!

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, prava tv prijenosa utakmica košarkaške reprezentacije BiH ima SportKlub. No, oni utakmicu Zmajeva nisu uvrstili u svoj raspored. 

Iz FIBA-e preporučuje da se utakmica gleda na njihovoj platformi Courtside1981.

Međutim, nije jasno da li će prijenos biti besplatan i da li je online prenos dozvoljen samo na teritoriji poljske. Nijedan kanal u Bosni i Hercegovini nije prijavio prijenos mečeva pretkvalifikacija naše reprezentacije.

Bit će ovo peti međusobni duel BiH i Portugala. Naša selekcija je u prethodne četiri utakmice ostvarila isto toliko pobjeda. Košarkaši BiH su 2009. godine u dodatnim kvalifikacijama za Eurobasket pobijedili Portugalce sa 62:56 te 73:61. Preostala dva dvoboja su bila prijateljskog karaktera. BiH je 2016. godine pobijedila Portugal rezultatom 83:78, a godinu kasnije 62:58. U drugom meču naše grupe od 13,30 sati sastaju se domaćin Poljska i Mađarska.

Prve dvije selekcije iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije