Čeka li Košarkaški savez BiH suspenzija: Upitan i nastup na turniru za Olimpijadu

1
Radiosarajevo.ba
Čeka li Košarkaški savez BiH suspenzija: Upitan i nastup na turniru za Olimpijadu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Press konferencija košarkaške reprezentacije BiH

 Košarkaška reprezentacija BiH se u proteklom periodu spremala za pretkvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Naši najbolji košarkaši sutra putuju u Poljsku gdje će se igrati kvalifikacijski turnir, a tim povodom je organizovana i press-konferencija.

Prisutnim medijima se obratio selektor reprezentacije BiH Adis Bećiragić.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

“Osjećam potrebu da se zahvalim igračima na riječima i da im se izvinim na dijelu na kojem nosim odgovornost. Kapiten Halilović je rekao da su spremni fizički i psihički da odrade dio posla zbog kojeg su došli. Najveći dio treninga je 100 posto bio ispunjen.

Da ne bude zabune, igrači svoje probleme ne prikazuju na terenu. Na tome im se zahvaljujem. Kao što je rekao Miralem mi smo obavezni jer momci ovdje dolaze rizikujući svoje zdravlje, karijere, da im osiguramo ono što je potrebno da ispunimo njihovo zahtjeve.

Press konferencija košarkaške reprezentacije BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Press konferencija košarkaške reprezentacije BiH

Nama oko ovih momaka treba vojska ljudi. Uvijek voda curi negdje, to čovjeku prije ili poslije smeta”, kazao je Bećiragić.

“Predsjedniku Milošu bih se zahvalio jer smo radili tajno oko Alibegovića i jer smo uspjeli otkloniti njegovu zvjezdicu“

Riječ je preuzeo zatim predsjednika KSBIH, Dalibor Miloš.

“Nekad se neke stvari trebaju reći. Kada sam preuzeo dužnost predsjednika, Savez je imao samo jedan potpisan ugovor. Savez ima samo troje ili četvrto stalno zaposlenih. Košarka u BiH, a pogotovo rerezentacija je veliki brend koji nije iskorišten već 25 godina.

Mi smo objavili javni poziv za brendiranje saveza. Moramo biti svjesni naših mogućnosti ili slabosti. Nemamo riješeno sistemsko pitanje sporta. Da nije bilo Vlade Kantona Sarajevo mi sada ne bismo ni išli u Poljsku na ovaj turnir”, kazao je Miloš, dodavši kako je moguće da zbog tužbi reprezentacija dobije zabranu nastupa u Poljskoj, te su u pitanju saporovi sa Mahmutovićem i Bosnićem.

Press konferencija košarkaške reprezentacije BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Press konferencija košarkaške reprezentacije BiH

Pred novinarima je bio je Kenan Magoda, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

“Ovaj press se zove press ponosa i tuge. Vrti se jedna te ista priča o sportu u BiH. Trebamo pogledati sebe u ogledalo i zapitati se. Kao političar mogu reći: novca ima i previše, ne može se potrošiti. Bosna ima srce, a to će ovi momci pokazati na terenu. Ministarstvo kulture i sporta je odvojilo 300 hiljada KM. Izvinjavam se momcima u ime svih nas što ovako moramo komunicirati”, kazao je Magoda.

Dvije najbolje ekipe iz grupe će igrati protiv najboljih ekipa grupe A, gdje se nalaze Češka, Izrael, Estonija i Sjeverna Makedonija. Pobjednik turnira plasirat će se u kvalifikacije za Olimpijske igre, piše scsport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije