Amel Tuka podržao bh. košarkaše: Zahtijevam da se ovo pitanje riješi čim prije

1
Radiosarajevo.ba
Amel Tuka podržao bh. košarkaše: Zahtijevam da se ovo pitanje riješi čim prije
Foto: Facebook / Amel Tuka

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar, podržao je košarkaše naše zemlje koji su danas na press konferenciji ukazali na brojne probleme sa kojima se susreću.

Zmajevi su istakli da je problem nedostatak finansija, slaba podrška, te da na pripremama po četvorica reprezentativaca dijele hotelsku sobu.

Objavu Tuke prenosimo u cijelosti.

Klafurić: Meč na Koševu dolazi u dobrom trenutku za nas

Klafurić: Meč na Koševu dolazi u dobrom trenutku za nas

"Iskrena podrška Košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, Musi, Nurkiću, Haliloviću, Garzi, selektoru Bećiragiću i ostatku ekipe koja se bori za plasman na Olimpijske igre (Zahiragić, Arslanagić, Atić, Gegić, Delalić, Lazić, Vrabac, Alibegović, Delalić, Kamenjaš, Ilić, Ahmedović, Zrno).

Zaista su uspjesi naših sportista na svjetskim i evropskim takmičenjima ravni podvigu ako znamo sa koliko se problema svi mi susrećemo. Problemi koji su za ostale sportiste sa kojima se takmičimo širom svijeta više nego banalni, pa čak i smiješni.

Jusuf Nurkić: 'Ovdje je cirkus, upitno je hoće li djeca htjeti da igraju za BiH'

Jusuf Nurkić: 'Ovdje je cirkus, upitno je hoće li djeca htjeti da igraju za BiH'

Moramo se svi zajedno izboriti za sistemska rješenja koja će sport, sportiste i sve naše reprezentacije barem izjednačiti sa svima ostalima koji predstavljaju našu državu u svijetu.

Svugdje ćemo čuti da su sportisti najbolji ambasadori jedne zemlje. Pa kada je tako, zašto se ne donesu potrebni zakoni i mjere na svim razinama vlasti. Kao predsjednik Komisije olimpijaca Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, zahtijevam da se ovo pitanje riješi čim prije. Pred nama je malo vremena do Olimpijade u Parizu 2024. Neka svako preuzme svoj dio odgovornosti i uradi svoj dio posla.

Šta je bilo, bilo je. Želim vjerovati da se stvari mogu popraviti i da sport i sportisti konačno dobiju mjesto koje zaslužuju u našem društvu. Uskoro ćemo krenuti sa provedbom zaključaka koje smo donijeli na Komisiji olimpijaca.

Uvjeren sam da zajedno možemo promijeniti sadašnje stanje na korist sporta, svih naših sportista i Bosne i Hercegovine", poručio je Tuka.

[related]https://www.facebook.com/Amel.Tukaa/posts/pfbid02vvkxUMSELxGkcqs5BpCbgj59MYsRLqbmBH7F6Z4n1FKmHsxRAMJ1Q5nXu2DvBDYQl[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije