Šokantna ispovijest Muse: Zvao sam porodicu da se oprostimo, doktor mi je rekao da se neću probuditi

2
Radiosarajevo.ba
Šokantna ispovijest Muse: Zvao sam porodicu da se oprostimo, doktor mi je rekao da se neću probuditi
Foto: You Tube / Džanan Musa, košarkaš Real Madrida

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa bio je gost poznatog Podcast Inkubatora u kojem je govorio o svojoj karijeri, a dotakao se i stravične povrede grkljana u aprilu ove godine.

"Uvijek se piše malo više nego što jeste, ali stvarno je bilo strašno. Ja sam udarac dobio u drugoj četvrtini, uhvatio sam se za vrat i kao da me neko davi, ne mogu da pričam. Pokušavam sudiji da kažem, ali ne ide glas. I poluvrijeme ide, bila je nezgodna utakmica, mi sedmi, Manresa treća, egal utakmica. Ja ulazim u svlačionicu, gledam se na ogledalo, grkljan stoji sa strane. Gledam, ne mogu da vjerujem je li mi nešto sa očima."

"Pokušavam da ga vratim i on se lagano pomjera. Nevjerovatno to zvuči sada. I sad je doktor kluba ušao i pomjeraju taj grkljan prema centru i kao ja sam propričao, dobro je, a on je još malo sa strane. I ja sam odigrao tu utakmicu,  stvarno super sve, poslije utakmice skidanje dresova, bacanje u publiku", rekao je Džanan Musa za Podcast Inkubator i nastavio:

Komšić u UN-u: "Surova je istina, sviđalo se to nekome ili ne, da je u Srebrenici počinjen genocid"

Komšić u UN-u: "Surova je istina, sviđalo se to nekome ili ne, da je u Srebrenici počinjen genocid"

Džanan Musa novi košarkaš Real Madrida

Džanan Musa novi košarkaš Real Madrida

"Meni doktor govori idi kući, pa ćemo ujutru na pregled. Sigurno nije nešto čim si mogao igrati. Ja mu rekoh, hajde da odmah odemo za svaki slučaj, nabrzinu neku injekciju primiti nešto, neću moći spavati. Došao sam u bolnicu i oni vide hematom i kao hajde dobićeš tablete za hematom, ali za svaki slučaj CT da uradimo. I ja uradim CT i tipkam na telefon u čekaonici sa Mahalbašićem svojim saigračem šta da naruči u restoranu, normalna priča. I ulazi pet doktora, gledam zašto pet, jedan bio sada odjednom pet i govori:

'Ono što ću ti reći, nemoj da se prepadneš, sve će biti OK, ali ako te pustimo nećeš se ujutru probuditi'. Sad ja, šta se dešava, nije mi jasno. Kaže doktor, za deset minuta te moramo operisati, a ovo je tvoj grkljan. I on meni pokazuje snimak, grkljan i stomak. Ti dišeš bukvalno 2% i svaki tren se ovo može zatvoriti i nema ti spasa. U tom trenutku ništa nije bitno. Nazvao sam porodicu da se oprostim, mislio sam da je kraj. Mislio sam neću se izvući", rekao je Musa.

Podsjećamo, bh. reprezentativac će od naredne sezone nositi dres slavnog madridskog Reala nakon fenomenalne sezone u Breogranu u kojem je ponio titulu MVP-ja lige.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je još za Anadolu Efes, Cedevitu i Koš, a u NBA ligi okušao se u Booklyn Netsima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije