Ludilo u Skenderiji: BiH pobijedila Bugarsku u infarkt završnici

0
Radiosarajevo.ba
Ludilo u Skenderiji: BiH pobijedila Bugarsku u infarkt završnici
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Košarkaška reprezentacija BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Bugarsku u Skenderiji sa 76:73 i plasirala se u drugi krug kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Dobro smo otvorili meč i brzo poveli 5:0.Ipak, Bugari su se poslije tog sabrali i brzo okrenuli stvari u svoju korist (13:10). Prvi period meča naši momci ipak rješavaju u svoju korist sa 19:18.

Druga četvrtina, odnosno barem osam minuta ovog perioda, bilo je nešto najbolje što je naš tim ponudio.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Igrali smo sjajno, pogađali trojke, zakucavali, dizali publiku na noge... U jednom trenutku vodili smo i sa 13 razlike (40:27), ali Bugari su odigrali sjajno u posljednje dvije minute i vratili se prije odlaska na odmor na svega minus 4 (40:36).

Drugo poluvrijeme

Treća četvrtina donijela je potpuni šok u Skenderiji s obzirom na to da Bugari okreću stvari u svoju korist. Imao je naš tim prednost od sedam poena u jednom momentu, ali Bugari serijom ubačenih trica okreću stvari i dolaze do prednosti 60:55. Na odmor između treće i četvrte četvrtine odlazi se s prednošću Bugara od 62:58.

U posljednjoj dionici naši momci su zasta dali sve od sebe. Kako se žargonski kaže bacali su se na glavu. Na kraju se to isplatilo.

Džanan Musa je sekundu prije kraja pogodio trojku za pobjedu našeg tima.

Najefikasniji kod nas je bio Miralem Halilović sa 16 ubačenih poena. Aleksandar Lazić je imao 14, a Džanan Mus 13 poena.

Kod Bugarske Dee Bost je ubacio čak 24 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije