Šokantan poraz Partizana: Košarkaš presudio svojoj ekipi autokošem u zadnjoj sekundi meča

0
Radiosarajevo.ba
Šokantan poraz Partizana: Košarkaš presudio svojoj ekipi autokošem u zadnjoj sekundi meča
Foto: YouTube / Screenshot

Mega je pobijedila Partizan i napravila veliko iznenađenje u ABA ligi (88:86). U jednom momentu vodila je i sa skoro 20 razlike (50:31), pa je na kraju viđena dramatična završnica.

Uroš Trifunović je uz zvuk sirene smjestio loptu u svoj koš za slavlje domaćeg tima.

Poslije velikog uspjeha trener Marko Barać nije krio zadovoljstvo. "Prvo želim da čestitam svim igračima na sjajnom poslu, pripremili su se za ovaj meč jako dobro, došli su sa puno koncentracije, energije, defanzivno ispunjavali svoje zadatke i davali puno više od toga i rezultat je što smo takav napadački tim kao Partizan sveli na 29 poena", počeo je Barać.

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Poslije kratke pauze je nastavio. "Insistirao sam od početka, da se drži fokus bez obzira na moguću veliku razliku za neki od timova. Nadali smo se da će ovo biti meč na jednu-dvije lopte. Možda nam se vratilo za neke malere u dosadašnjem dijelu prvenstva, tačnije u prva dva kola. To smo negde svojim trudom i hrabrošću zaslužili. Nastavljamo da radimo dalje. Uliva mi optimizam da ćemo nastaviti ovako, Partizanu želim sreću u narednim mečevima."

Uslijedilo je pitanje na šta je najviše ponosan poslije ovog meča. "Kao trener sam najponosniji na to što su igrači slušali ono što sam pričao, ako sam nešto želio to je da otvorimo meč na ovakav način. I da ako dođe do neke velike razlike da se igra svih 40 minuta. To je bila naša retorika na klupi, da nije 32 ili 34 minuta. Ne samo da je bio taj 40. minut, nego se na kraju ispostavilo da nije ni posljednja sekunda, nego možda i desetinka", zaključio je Barać.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije