Bivši trener KK Bosna igrače Partizana usporedio s Wagnerovcima: 'Ljubili dres pred 20.000 navijača'

0
Radiosarajevo.ba
Bivši trener KK Bosna igrače Partizana usporedio s Wagnerovcima: 'Ljubili dres pred 20.000 navijača'
Foto: EPA / Bogdan Tanjević

Legendarni košarkaški trener KK Bosna Bogdan Tanjević (76) brutalno je izvrijeđao strane zvijezde Partizana, jer napuštaju klub odmah nakon sjajne sezone u kojoj su osvojili regionalnu ligu i bili nadomak Final Foura Euroliga.

Francuski centar Mathias Lessort prešao je u Panathinaikos nakon samo godinu i pol dana u Beogradu, a prije toga u Barcelonu je prešao i Amerikanac Kevin Punter.

Obje zvijezde Partizana napustile su voljeni klub zbog bogatih ponuda iz Grčke i Španije, pitanje je dana kada će i ostali otići, a ljutiti Tanjević okomio se na njih nizom objava na Twitteru.

Gaza: 'Ovo jutro je jedno od najmračnijih u ovoj sedmomjesečnoj noćnoj mori'

Gaza: 'Ovo jutro je jedno od najmračnijih u ovoj sedmomjesečnoj noćnoj mori'

"A u rukama Mandušića Vuka svaka će puška biti smrtonosna. Veliki Žoc, nauči ih kako koristiti vlastiti talent, ljube dres pred 20.000 navijača, iz ljubavi prema klubu, kasnije nađi veći vreću, raziđite se i ostavite Žocu priliku 'da se dokaže'. Veliki Željko. Ni on ne može svake godine roditi dva muška blizanca", napisao je bivši trener KK Bosna.

Usporedio ih je s ruskom plaćeničkom grupom Wagner.  

"Partizanski 'Wagnerovci' bježe prema Zapadu, već su negdje oko Zidanog mosta, sjećaju se dana kad su ljubili dres, pred 20.000 vjernih navijača. Ljubavi, kako to gordo zvuči", dodao je Tanjević.

S Wagnerovima je aludirao na to da su košarkaši plaćenici koji u najtežem trenutku napuštaju svoju poslodavku i ljubav u koju se kunu.

Povlači se paralela s maršem na Moskvu, napuštanjem ratišta protiv Ukrajine, dok je Zidani most važno čvorište u Sloveniji gdje su se crnogorski četnici predali partizanima 1945. godine bježeći pred postrojbama NOB-a. Partizanske snage tada su ih pobile.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije