Legendarni Bogdan Tanjević se prisjetio susreta sa Erdoganom: Otkrio je šta mu je rekao

0
S.G.
Legendarni Bogdan Tanjević se prisjetio susreta sa Erdoganom: Otkrio je šta mu je rekao
Foto: Twitter / Susret Erdogana i Tanjevića

Uz ime velikog Bogdana Tanjevića vezuju se mnogi uspjesi bosanskohercegovačke, italijanske i turske košarke, kako klupske tako i one reprezentativne.

Upravo je on predvodio sarajevske Studente u pohodu na titulu prvaka Evrope sada već davne 1979. godine kada je u finalu savladan italijanski Emerson.

U turskoj košarci je ostavio neizbrisiv trag, a koliko je zapravio cijenjen u toj zemlji svjedoči i njegova fotografija prilikom susreta s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Susret se dogodio prije 11 godina, tačnije 2011., a Tanjević je na svom Twitteru otkrio šta mu je turski lider poručio tom prilikom.

"Čitav Zapad jos uvijek žali za neuspjelim prevratom u Turskoj,  a on jedini čini nešto da zaustavi rat. Ovdje mi uručuje državljanstvo. 'Moraš učiti turski', ne smijem mu na oči…", prisjetio se legendarni Boša.

Osim Bosne, Tanjević je vodio ekipe Juvecaserta, Triestea, Stefanela, Limogesa, podgoričke Budućnosti, ASVEL-a, Virtus Bologne i Fenerbahcea.

Što se tiče reprezentativne karijere vodio je mlađe i seniorske selekcije Jugoslavije, Italije i Turske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije