Slatka osveta: Svi ga ostavljaju samog na šutu, ovaj put je to bila kobna greška

J. M.
Slatka osveta: Svi ga ostavljaju samog na šutu, ovaj put je to bila kobna greška
Foto: Euroleague / Nick Calathes na utakmici protiv CSKA

Nick Calathes, košarkaš Panathinaikosa, poznat je kao odličan organizator igre, dobar asistent, ali očajan šuter. Vjerovatno da u europskoj košarci ne postoji bek koji ima više slobode da šutira jer ga protivnička odbrana najčešće ostavlja "samog kao duh".

No, ponekad se Calathes osveti za potcjenjivački odnos suparničkih igrača, kao što je to učinio u petak navečer u meču Euroleague protiv CSKA u Kalinjingradu.

Prvak Europe je u posljednjih 20-ak sekundi ušao s prednošću od tri poena (89:86), a odbranu posljednjeg napada Panathinaikosa bazirali su na zaustavljanju svih igrača grčkog tima – osim Calathesa.

Kada je play Panathinaikosa primio loptu 9 sekundi prije kraja, oko njega nije bilo nikoga na "trojci". Dovoljno da se namjesti i u svom stilu "sporo, iz lakta" izbaci loptu koja je "kao kap" prošla kroz obruč.

"Trojka" Calathesa donijela je izjednačenje i produžetak u kojem je Pao bio bolji i zabilježio neočekivanu pobjedu (102:106). Igrač utakmice: Naravno, Nick Calathes sa čak 17 asistencija, ali ovaj put i dobrim šuterskim učinkom. Postigao je 22 poena, od čega tri trojke. CSKA mu "leži" jer na sličan način i prošle sezone ukopao najbolji ruski tim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije