Zmajice vratile vjeru u bh. sport: "Od mora do Save, od Drine do Une"

Radiosarajevo.ba
Zmajice vratile vjeru u bh. sport: "Od mora do Save, od Drine do Une"
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / BiH - Švicarska

Bosanskohercegovačke košarkašice večeras su pobijedil reprezentaciju Švicarske u sarajevskoj Skenderiji. Utakmica je okončana rezultatom 80:61 (21:17, 27:18, 24:22, 8:10). Po okončanju susreta, uslijedilo je veliko slavlje u dvorani.

Tokom cijelog susreta, Zmajice su imale rezultatsku prednost. Na krilima Jones i Gajić su vodile Bosnu i Hercegovinu do druge pobjede. Završetak prvog poluvremena rezultatom 48:28 (21:17, 27:18) je nagovijestio uvjerljiv trijumf, što se i desilo.

Nakon večerašnje pobjede na Švicarkama i one nad trostrukim evropskim prvakinjama, ekipa Gorana Loje je povećala izglede da bude učesnik Evropskog prvenstva 2021. Posljednji put se to desilo 1999. godine.

Zmajice u punoj Skenderiji nadigrale Švicarsku: BiH nakon 22 godine bliža Eurobasketu

Zasluge za veliki uspjeh košarkašica Bosne i Hercegovine pripadaju navijačima koji su ispunili sarajevsku Skenderiju. Sjajno navijanje je bilo velika podrška našim reprezentativkama. 

Lojo: S novom pobjedom bliži plasmanu na Europsko prvenstvo

Kolika je bila zainteresovanost navijača pokazuje to da mnogi od njih nisu mogli ući u dvoranu zbog nedostatka sjedećih mjesta.    

Atmosferu u Skenderiji prije, tokom i poslije utakmice, pogledajte u galeriji fotografija.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije