Simultanka Jimmyja Butlerova za pamćenje: Heat uzvratio udarac Lakersima

1
Radiosarajevo.ba
Simultanka Jimmyja Butlerova za pamćenje: Heat uzvratio udarac Lakersima
Foto: EPA-EFE / Jimmy Butler

Iako znatno oslabljen izostankom povrijeđenih Gorana Dragića i Bama Adebaya, Miami Heat je uzvratio udarac Los Angeles Lakersima te smanjio na 1:2 u u velikog NBA finala.

Ekipa s Floride do trijumfa je ponajprije došla uz čudesnu partiju Jimmyja Butlera.

Već u prvoj četvrtini Miami je dao do znanja u kojem smjeru će se kretati utakmica, tim trenera Erika Spoelstre poveo je s 22:9. Lakersi su zatim ekspresno istopili razliku i preokrenuli u drugoj dionici (37:33).

Zatim je Heat opet preuzeo vodstvo, koje je održavao do zadnje četvrtine, kada su ponovo poveli Jezeraši (91:89). No, bilo je to zapravo sve od Lakersa, nakon što je Miami na osam minuta prije kraja došao u prednost, više se nije osvrtao natrag te je zaključio meč s pobjedom od 115:104.

Butler je bio centralna figura večeri. Upisao je 40 poena, 11 skokova i 13 asistencija te ujedno postao tek treći košarkaš s triple-double učinkom od 40 i više poena u NBA finalu. Preostala dvojica su Jerry West i LeBron James.

Butler je imao podršku u Kellyju Olynyku i Tyleru Herrou (po 17 poena), dok je kod Lakersa najbolji bio James (25 poena, 10 skokova).

Naredni meč finalne serije igra se u noći između utorka i srijede (3 sata ujutro po našem vremenu).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije