LA Lakers blizu polufinala: Sjajni Jusuf Nurkić nije mogao sam

Radiosarajevo.ba
LA Lakers blizu polufinala: Sjajni Jusuf Nurkić nije mogao sam
Foto: EPA-EFE / Jusuf Nurkić


Los Angeles Lakersi su i u trećoj utakmici zaredom lako došli do pobjede nad Portland Trail Blazersima, ovoga puta - 135:115.

Tako su poveli sa 3-1 u seriji četvrtfinala Zapadne konferencije te doveli ekipu iz Oregona na rub eliminacije iz play-offa.

Blazersima nije bilo spasa. Čak ni sjajni Jusuf Nurkić, nije mogao spasiti Portland od poraza.

Naša NBA zvijezda upisao je double-double od 20 poena, 13 skokova, četiri asistencije te ukradenu loptu. Bio je najbolji igrač Portlanda, jer je izostao uobičajeni učinak Damiana Lillarda.

On je sve vrijeme igrao s povredom prsta na lijevoj ruci, koju je zadobio u prethodnom meču. Susret je završio sa svega 11 postignutih poena.

U pobjedničkom timu ponovo je blistao LeBron James sa 30 poena i 10 asistencija.

U ovom meču Jezeraši su nosili crne “Black Mamba” dresove u čast preminulog Kobea Bryanta, njegov rođendan je bio dan ranije.

Naredni meč ovih suparnika, koji bi mogao biti posljednji ove sezone za Trail Blazerse, igra se u srijedu ujutro po našem vremenu (3 sata), uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport 1.

Pogledajte najzanimljivije detalje meča:  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije