Nurkić u reprezentativnoj majici iz 1993. godine: Kome je odao počast?

Radiosarajevo.ba
Nurkić u reprezentativnoj majici iz 1993. godine: Kome je odao počast?
PrtScr / Jusuf Nurkić

Portland Trail Blazersi, predvođeni fantastičnim Jusufoim Nurkićem, napravili su senzaciju i pobjedom od 100:93 poveli sa 1-0 u seriji protiv Los Angeles Lakersa.

Naš NBA star odigrao je fenomenalnu partiju, te za 33 minute provedene u igri ostvario double-double učinak od 16 poena i 15 skokova, tome pridodao tri asistencije.

Nurkić je oborio rekord star 19 godina. Ostvario je najbrži double-double u NBA doigravanju još od 2001. godine i Shaquillea O’Neala. Bosanska zvijer je za prvih deset minuta igre upisao po 10 poena i skokova.

LA Lakersi su jedan od najvećih favorita za naslov prvaka, a pitanje pobjednika je riješio upravo Nurkić zakucavanjem za 100:93 na 16 sekundi prije završetka.

Bh. košarkaš je na utakmicu stigao u replici majice koju su reprezentativci naše zemlje nosili na Europskom prvenstvu 1993. godine koje je održano u Njemačkoj.

Nurkić je za broj na majici izabrao broj 14, a zašto je to učinio pojasnio je nekoliko sati nakon utakmice na društvenim mrežama.

"Velike ljude koje je dala ova država, pa tako i velike sportiste i košarkaše, moramo čuvati od zaborava. U našim srcima i našim sjećanjima...
Sabahudin Bilalović je prerano preselio, a bio je jedan od najvećih, najbolji strijelac na Evropskom prvenstvu teške i ratne 1993. godine, na kojem je naša reprezentacija postigla najbolji plasman u historiji. 

Specijalna majica je posvećena njemu. Sabahudin Dino Bilalović, 1960.-2003. ", napisao je Nurkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije