NBA završnica: Sjajni LA Lakersi stigli na sami prag finala

Radiosarajevo.ba
NBA završnica: Sjajni LA Lakersi stigli na sami prag finala
Foto: EPA-EFE / LeBron James

Kao da gledamo reprizu. Los Angeles Lakersi na startu play-offa izgubili su prvu utakmicu od Portland Trail Blazersa, da bi zatim dobili naredne četiri i prošli u polufinale Zapada.

Tu se trenutno vrti isti scenarij. Lakersi su poraženi u prvom meču od Houston Rocketsa, a potom su nanizali tri pobjede zaredom. Ako dobiju i četvrtu uzastopno te eliminišu ekipu iz Teksasa, njihova situacija sa Blazersima bit će u potpunosti preslikana.

Do treće pobjede nad Houstonom kalifornijski tim došao je sinoć. Lakersi su vodili cijelim tokom utakmice, a sedam minuta prije kraja imali i prednost od 101:78, piše SCSport.

Opuštanje ih je zamalo skupo koštalo, Rocketsi su serijom od 22-4 smanjili na 105:100 minut do završetka, ali Jezeraši ipak nisu dozvolili preokret i na koncu su slavili sa 110:100.

Odličnu partiju u pobjedničkom timu pružio je Anthony Davis sa 29 poena i 12 skokova, LeBron James je dodao 16 poena i 15 skokova. Kod Houstona je najefikasniji bio Russell Westbrook (25 poena), dok je podbacio James Harden koji je upisao 21 poen, ali uz očajnu realizaciju šuta (2-11).

Naredni meč ovih protivnika igra se u noći između subote i nedjelje, ukoliko Lakersi opet pobijede plasirat će se u finale Zapada.

Rezultati NBA play-offa:

Polufinale Zapada:

Houston – LA Lakers 100:110 (1-3)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije