Prvi okršaj Ziona i Jamesa pripao kralju: Lakersi savladali Pelicanse

Radiosarajevo.ba
Prvi okršaj Ziona i Jamesa pripao kralju: Lakersi savladali Pelicanse
Foto: EPA - EFE/ Radiosarajevo.ba / LeBron James

Oči NBA svijeta sinoć su bile usmjerene prema Staples Centru gdje smo prvi put imali priliku gledati direktan okršaj Ziona Williamsona i LeBrona Jamesa.

Zion je igrač o kojem se najviše priča još otkako je James ušao u ligu 2003. i ovaj dvoboj nije razočarao. Slavili su LeBronovi Lakersi protiv Pelicansa 118:109. James je bio briljantan s 40 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je Zion s druge strane također bio dobar s 29 poena i šest skokova.

Williamsonu je ovo bila peta utakmica u nizu u kojoj je zabio barem 25 poena, ali nije mogao protiv Jamesa koji je u ključnim trenucima bio nezaustavljiv za obranu Pelicansa. U ovom susretu ga je odlično služio i šut, pogodio je 5 od 11 pokušaja za tri poena.

Jamesu je ovo prva utakmica u zadnjih 14 mjeseci u kojoj je zabio barem 40 poena. S druge strane, Williamson je ponovno bio nezaustavljiv u reketu. Nije najbolje šutirao iz igre (8-18), ali je zahvaljujući svojoj snazi izborio čak 19 slobodnih bacanja, a pogodio ih je 13.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije