"Počivaj u miru, mali brate": Michael Jordan u suzama govorio o Kobe Bryantu

Radiosarajevo.ba
"Počivaj u miru, mali brate": Michael Jordan u suzama govorio o Kobe Bryantu

Na ceremoniji u Staples Centru u Los Angelesu rodbina, prijatelji i najveća imena košarke oprostila su se od Kobe Bryanta koji je 26. januara poginuo u helikopterskoj nesreći, prenosi CdM.

Naročito emotivan je bio govor Michaela Jordana koji se u suzama oprostio od Bryanta.

"Svi imamo braću ili sestre koji nam dosađuju. Međutim, to se pretvori u ljubav. Kobe me zvao, pisao poruke kasno uveče, u tri ujutro, pitao me o igri… Ogromnu strast je imao taj klinac, kao niko. Htio je da bude najbolji igrač, a mnogo cijenim što je cijenim kako ja igram košarku i što je baš meni dosađivao. Kobe je želio da bude najbolji košarkaš, a ja kako sam ga upoznavao vremenom sam želio da budem najbolji stariji brat na svijetu. Ponosan sam što sam poznavao Kobeja. Ponosan sam što sam znao da je u svemu želio da bude najbolji, a prije svega bolja osoba svakog sljedećeg dana. Njegovim odlaskom umro je dio mene, dio svih nas. Od danas ću živjeti sa sjećanjem da sam imao malog brata kojem sam pomogao koliko sam mogao. Počivaj u miru, mali brate", rekao je u suzama Michael Jordan.

Prisjetio se i poruke koju je usred noći dobio od velikog prijatelja.

"Prije nekoliko mjeseci mi je poslao poruku da želi da nauči ćerku neke poteze. Ne znam na čemu sam radio u tom trenutku, pitao me je šta sam ja radio kada sam želio da učim nove poteze. Pitao sam ga koliko Gigi ima godina, a kada mi je odgovorio '12', rekao sam mu da sam sa 12 godina samo želio da igram bejzbol. I to je bilo u dva sata ujutru. Mogli smo da pričamo o svemu vezano za život. Rijetka je pojava da sa nekom osobom imate takve razgovore. Volio sam njegov stav da igra protiv najboljih kako bi unaprijedio svoju igru. Divio sam mu se jer se takva strast rijetko viđa. Inspirisan sam onim što je uradio i što je podijelio sa Vanessom i djecom. Imam kćerku koja ima 30 godina, nedavno sam postao deda i imam dva blizanca. Jedva čekam da dođem kući i da ih zagrlim", kazao je najveći igrač u historiji košarke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije