Kobijev kum otkrio posljednju poruku Bryanta iz helikoptera prije kobnog pada

Radiosarajevo.ba
Kobijev kum otkrio posljednju poruku Bryanta iz helikoptera prije kobnog pada
Foto: EPA-EFE / Rob Pelinka

Na ceremoniji "Proslava života", mnogo poznatih ličnosti iz košarkaškog svijeta oprostilo se emotivnim govorima od proslavljenog asa Los Angeles Lakersa, Kobeja Bryanta.

Jedan od najemotivnijih govora održao je Rob Pelinka, Kobejev kum i dugogodišnji menadžer.

On je za govornicom otkrio brojne detalje iz perioda saradnje, ali i posljednje trenutke kobnog leta, jer je dobio poruku putem mobilnog telefona u trenucima prije kobnog helikopterskog pada.

"Bio sam na jutarnjoj misi na dan kada je Kobe preminuo. Moj mobilni telefon je bio duboko u džepu i osjetio sam da je zavibrirao kada je stigao SMS. Prvo sam htio da ignorišem jer sam bio u crkvi, ali sam dobio potrebu da pogledam poruku i vidio sam da je Kobejeva. Nije to bilo ništa čudno jer smo se posljednjih 20 godina čuli skoro svaki dan, jer to najbolji prijatelji rade", rekao je Pelinka.

Nakon kraće stanke prešao je na detalje:

"Vidio sam da me Kobe pitao znam li nekog menadžera u bejzbolu koji bi mogao pomoći kćerci njegovog prijatelja. Odgovorio sam mu da sam vidio jednog na nedavno odigranoj utakmici Lakersa. Kobe je rekao kako kćerka želi da zaradi školarinu i nabrajao je komplimente o njenoj radnoj etici i volji za pobjeđivanjem. Odgovorio sam mu da ću sprovesti njegov plan u djelo. Nekoliko minuta kasnije, Kobejeva duša sa sedam ostalih otišla je u nebo. Djevojka kojoj je htio da pomogne je bila kći Johna Altobellija, trenera bejzbola koji je također bio u helikopteru sa svojom kćeri. Slao mi je poruku iz helikoptera, a njegovo posljednje djelo je bilo herojsko. Htio je da iskoristi svoj utjecaj kako bi oblikovao budućnost te mlade djevojke", otkrio je Rob Pelinka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije