ULEB / Prvi čovjek Eurolige o otkazivanju sezone: Jedna od najtežih odluka u historiji

25. 05. 2020. u 23:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Izvršni odbor košarkaške Eurolige u ponedjeljak je donio odluku o otkazivanju ostatka sezone u elitnom europskom klupskom takmičenju, kao i u Eurokupu za košarkaše koji je pod ingerencijom iste organizacije, a pobjednici neće biti proglašeni.

To znači da će u idućoj sezoni Euroliga imati istu listu učesnike kao u tek otkazanom prvenstvu što je izazvalo dosta negativnih komentara na prostoru bivše Jugoslavije.

Naime, Crvena Zvezda će i naredne sezone igrati najprestižnije europsko takmičenje iako je u ABA ligi - u kojoj je propisima određeno da šampion ide u Euroligu - gledala u leđa Partizanu i Budućnosti.

Ipak, otkazivanjem sezone najviše je oštećen turski Anadolu Efes koji je ubjedljivo vodio na tabeli uoči play-offa i Final Foura.

Prvi čovjek košarkaške Eurolige Jordi Bertomeu izjavio je kako je otkazivanje sezone 2019-2020 jedna od najtežih odluka koju su donijeli u historiji.

"Razvoj epidemije po regijama ne garantira da će svi timovi biti u istim uvjetima za nastavak sezone", rekao je Betomeu, naglašavajući kako je zdravlje ljudi najbitnije i dodao da je otkazivanje takmičenja ipak bilo najbolja opcija.

"Danas smo donijeli jednu od najtežih i najtužnijih odluka u našoj historiji. Iscrpili smo sve mogućnosti održavanja Eurolige i Eurokupa", poručio je Bartomeu.

NEMA KOMENTARA