Prodana ekipa Brooklyn Nets u kojoj igra naš Džanan Musa

Radiosarajevo.ba
Prodana ekipa Brooklyn Nets u kojoj igra naš Džanan Musa
Foto: Instagram / Džanan Musa

Newyorška NBA franšiza Brooklyn Nets prodati su tajvanskom biznismenu Josephu Tsaiju koji je već imao 49 posto vlasništva franšize.

Ruski milijarder Mikhail Prohorov prodao je 51 posto Brooklyn Netsa manjinskom vlasniku Josephu Tsaiju za 2,35 milijardi dolara i ovo je najvrijedniji posao ikada, prenosi CNBC.

Prethodni rekord držali su David Tepper i njegova NFL franšiza Carolina Panthers za 2,2 milijarde i za isti iznos je Tilman Fertitta 2017. godine kupio NBA tim Houston Rocketsa.

Joseph Tsai je, kako je već navedeno, imao u posjedu 49 posto Brooklyn Netsa do čega je došao prošle godine za milijardu dolara, a kako se navodi Mikhailu Prohorovu ostaje 45 posto vlasništva Barclays Arene u kojoj Brooklyn Netsi igraju.

Podsjećamo, Brooklyn Netsi su se ovog ljeta pojačali Kyriem Irvingom i Kevinom Durantom i vidjećemo da li će novi tim "procvjetati" pod novim vlasništvom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije