Poznati svi učesnici "Final Four" turnira u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Poznati svi učesnici "Final Four" turnira u Beogradu
Twitter / Himki - CSKA 88:89
Završena je četvrtfinalna serija Eurolige u košarci. Prvi put nakon dugo vremena neće biti pete utakmice jer su svi učesnici "Final Foura" svoje protivnike pobijedili u četiri susreta – omjerom 3:1.

Najprije je u četvrtak do treće pobjede stigao Žalgiris protiv Olympiakos na svom terenu (101:91), da bi istog dana Fenerbahče u gostima savladao Baskoniju 92:83.

U petak su se Žalgirisu i "Feneru" priključili CSKA i Real Madrid. "Armejci" su u ruskom derbiju u gostima pobijedili Himki u dramatičnoj završnici 89:88.

Dosta uzbuđenja viđeno je i u duelu Reala i Panathinaikosa iako je "kraljevski klub" imao i 20-ak poena prednosti. U finišu se grčki šampion približio na tri poena zaostatka, no sve njihova nade srušio je sjajni slovenski reprezentativac Luka Dončić "trojkom s jedne noge". Na kraju je završeno 89:82 za Real.

U polufinalu u beogradskoj Areni 18. maja igrat će Fenerbahce – Žalgiris i CSKA – Real, dok će se dva dana kasnije pobjednici sastati u velikom finalu.

  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije