Poznati finalisti NBA kupa: Ove dvije ekipe igrat će za nagradu od 7,5 miliona dolara

0
Radiosarajevo.ba
Poznati finalisti NBA kupa: Ove dvije ekipe igrat će za nagradu od 7,5 miliona dolara
Foto: EPA - EFE / LeBron James odigrao blistavu partiju

U finalu NBA kupa igrat će Los Angeles Lakersi i Indiana Pacersi.

Novi turnir u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu stigao je do utakmice za titulu, a nju su iz Zapadne konferencije izborili Lakersi uvjerljivom pobjedom 133:89 protiv New Orleans Pelicansa, dok su na Istoku Pacersi u polufinalu bili bolji od Milwaukee Bucksa s 128:119.

LeBron James odigrao je nepune 23 minute u polufinalnoj utakmici, no i to mu je bilo dovoljno za dominaciju izraženu kroz statistiku. Uz sjajnih 9/12 iz igre, od čega nepogrešivih 4/4 za tri poena, James je utakmicu završio s 30 koševa, pet skokova i osam asistencija.

Nermin Nikšić: 'Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane'

Nermin Nikšić: 'Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane'

Anthony Davis je dodao 16 poena i 15 skokova za Lakerse, a Austin Reaves 17 uz pet skokova i sedam asistencija.

Kod Pelicansa, limitiranih na 22.6 posto za tricu i 35.8 posto šuta iz igre, Trey Murphy III je zabio 14, a Zion Williamson 13 koševa.

U pobjedi Pacersa nad Bucksima istakli su se Tyrese Haliburton s 27 poena, sedam skokova i 15 asistencija te Myles Turner s 26 koševa i 10 skokova.

Odličan posao za Indianu odradili su i igrači s klupe. Gleda li se samo učinak košarkaša koji nisu bili dio startnih petorku, Pacersi su dobili 43 poena od njih, a Bucksi tek 13 od svojih.

Giannis Antetokounmpo s 37 poena i 10 skokova, Damian Lillard s 24 koša te po sedam skokova i asistencija i Khris Middleton s 20 poena i sedam skokova bili su najbolji kod Bucksa, za koje je ovaj turnir završen.

Odluka o prvom pobjedniku NBA kupa, kojem će pripasti nagrada od od 7,5 miliona dolara (13,64 miliona KM) pada u noći sa subote na nedjelju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije