Portlandu ozbiljno fali Nurkić: Jokić predvodio Nuggetse do prve pobjede u seriji

O. K.
Portlandu ozbiljno fali Nurkić: Jokić predvodio Nuggetse do prve pobjede u seriji

Košarkaši Denver Nuggetsa uspjeli su da upišu prvu pobjedu u polufinalnoj seriji protiv Portlanda Trail Blazersa pobijedviši u Pepsi Centru rezultatom 121:113.

Utakmica između bivšeg i sadašnjeg tima Jusufa Nurkića bila je sve samo ne dosadna, a već u prvoj četvrtini postignut je najviši broj poena u playoffu ove sezone, jer su obje ekipe postigle po 32 poena.

Denver je uspio da stvori veću prednost tek na kraju druge četvrtine, što igrači Portlanda nisu uspjeli da stignu i do kraja utakmice nisu uspjeli da stignu ekipu Denvera.

Denver je postavio odličnu odbranu nad glavnim prijetnjama po svoj koš, Damiana Lillarda i C.J. McColluma, ali im je na ruku išlo što su četiri njihova igrača imali dvocifren broj poena, a najraspoloženiji bio je Nikola Jokić koji je ubacio 37 poena, čemu je pridodao devet skokova i dvije blokade. Jokić je imao učinak šuta 11 od 18 iz igre i tri od pet za tri poena.

Uz srbijanskog centra, raspoloženi su bili i Jamal Murray koji je ubacio 23 poena, Pual Milsap sa 19 i Gary Harris sa 11 poena.

U ekipi Portlanda najefikasniji je bio Damian Lillard koji je ubacio 39 poena ali ga nije išao šut za tri jer je ubacio četiri trojke iz 12 pokušaja. Njemu su podršku pružali Enes Kanter koji je ubilježio 26 poena, C.J. McCollum koji je ubacio 16 i Rodney Hood koji je ubacio 17.

Ono što je na kraju presudilo u ovoj utakmici jeste upravo izostanak našeg centra, Jusufa Nurkića, jer je Denver iz napada u napad upravo forsirao igru pod košem i na niskom postu, što su Jokić i Milsap uspješno rješavali.

U drugoj utakmici polufinalne serije između Toronto Raptorsa i Philadelphia 76ersa, kanadska ekipa nije uspjela da prenese formu iz prve utakmice, a Philadelphia je konačno počela da igra nešto cvršću odbranu nad Kawhijem Leonardom, te su tako uspjeli da odnesu pobjedu rezultatom 94:89.

U ekipi Toronta najefikasniji je bio Kawhi Leonard sa 35 poena iako se mučio na šutu za tri, pogodivši svega tri trojke u deset pokušaja.

Njega su pratili samo Pacal Siakam koji je ubacio 21 i Kyle Lowry koji je ubacio 20 poena. Nijedan drugi igrač Toronta nije prebacio deset poena.

U ekipi Philadelphie najefikasniji je bio Jimmy Butler koji je ubacio 30 poena uz 11 skokova, a još četiri igrača imali su dvocifren broj bodova.

Joel Embiid postigao je 12 poena, a JJ Redick ubacio je 11, Greg Monroe postigao je 10, a James Ennis postigao je 13 poena.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije