Boston pokazao snagu: Celticsi razbili Buckse na otvaranju polufinalne serije

O. K.
Boston pokazao snagu: Celticsi razbili Buckse na otvaranju polufinalne serije

Boston Celticsi uspjeli su da na gostujućem terenu savladaju Milwaukee Buckse rezultatom 112:90 i tako uzmu prvu pobjedu u polufinalnoj seriji koja se igra na četiri dobivene utakmice.

Ono što su mnogi predviđali u najavi ove serije upravo se i desilo večeras, Boston je uspio da zaustavi glavnu prijetnju po svoj koš, Giannisa Antetokoumpoa i da postavi nešto sporiji tempo igre sa čvrstom odbranom i 3-2 zonom.

Boston je već na kraju prve četvrtine poveo sa devet razlike, da bi Milwaukee smanjio tu razliku na svega dva poena na poluvremenu, ali onda je na scenu izašao Kyrie Irving ili kako ga komentatori u SAD-u zovu „Uncle Drew“. On je u drugom poluvremenu prelomio igru svoje ekipe, nalazio slobodne igrače, ali i šutirao odlično.

Posljednji udarac Bucksima Kyrie je zadao kada je na tri minute do kraja iz pika šutirao daleku trojku i pogodio. Irving je meč završio sa 26 poena i 11 asistencija

Njemu su večeras podršku pružala još četiri igrača Celticsa koji su zabilježili dvocifren broj poena i to Jaylen Brown koji je postigao 19, Al Horford koji je upisao 20 poena uz 11 skokova, Gordon Hayward koji je s klupe ubacio 13 i Terry Rozier koji je ubacio 11. 

Još jedan nevjerovatan podatak o večerašnjoj utakmici je da je za Celticse nastup upisalo čak 13 igrača.

Na drugoj strani, Giannis jeste predvodio Buckse sa 22 poena, ali je očajno šutirao (7/21 za dva poena i 3 od 5 za tri poena). Njemu se u poenima pridružio Khris Middleton koji je postigao 16 poena uz 10 skokova, te Nikola Mirotić, koji je s klupe ubacio 13 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije