Golden State načeo Houston na početku epske polufinalne serije

O. K.
Golden State načeo Houston na početku epske polufinalne serije
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Golden State poveo protiv Houstona

Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su Houston Rocketse u prvom meču polufinala playoffa Zapadne konferencije NBA lige rezultatom 104:100.

Warriorsi su uspjeli da u jednoj tvrdoj i sporoj utakmici dođu do prve pobjede u seriji, ali i odbrane domaći teren.

U prilog domaćinu išla je odlična odbrana nad Jamesom Hardenom koji je šutirao devet od 28 iz igre, a poene je većinom ubirao na liniji za slobodna bacanja.

Houston je tokom cijele utakmice morao da sustiže prednost, mada je dva puta uspio da izjednači rezultat, ali nikada nisu uspjeli da se odlijepe i steknu veću prendost.

U posljednjoj minuti ušlo se sa plus pet za domaćina, ali je odmah odgovorio Harden košem, uz faul. To je bio peti faul Stepha Currya koji je riskirao i ostao u igri. U posljednjem napadu svoje ekipe on je pogodio trojku preko Nenea i vratio prednost od pet poena svojoj ekipi.

Harden je zatim ostao nečuvan i zakucao za 103:100, napad je bio na Golden State, uz 22 sekunde do kraja.

Roketsi su morali ukrasti loptu i upravo su to učinili, krenuli su u napad, odgovornost je preuzeo Harden, ali se više fokusirao na to da iznudi faul nego da pogodi trojku.

Lopta je poslije promašaja završila u rukama Chrisa Paula, koji je pokušao doći van linije za tri poena, ali je u tom pokušaju nagazio aut-liniju. Iznervirano je prišao sudiji i ostvario fizički kontakt s njim te dobio tehničku grešku – i to je bilo to.

Najbolji akter meča bio je Durant sa 35 poena. Curry je upisao 18, a po 14 su imali Draymond Green i Andre Igouadala.

Harden jeste postigao 35 poena, ali je pritom šutirao iz igre devet od 28. Eric Gordon je postigao 27 poena uz mnogo boljih 10/19, dok je Chris Paul imao 17 poena. Niko više iz ekipe Houstona nije bio dvocifren.

Drugi meč serije igra se opet u Ouklandu, u srijedu od 4:30 poslije ponoći.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije