Portland džentlmenski pomeo Oklahomu, Brooklyn nemoćan protiv 76ersa

O. K.
Portland džentlmenski pomeo Oklahomu, Brooklyn nemoćan protiv 76ersa

Toronto Raptorsi, Portland Trail Blazersi i Philadelphia 76ersi osigurali su sinoć prolazak u drugi krug doigravanja NBA lige, dok će Denver i San Antonio jedini u ovom krugu igrati šestu utakmicu.

Portland je lakše od očekivanog savladao Oklahomu sa 4-1 u seriji, a sinoćnjim rezultatom od 118:115 osigurali su svoj nastup u sljedećem krugu i sada čekaju boljeg iz okršaja Denver - San Antonio.

Portland je predvodio Damian Lillard koji je ubacio 50 pena uz šut 51,5 posto (17/33 za dva i 10/18 za tri poena). Njemu su pomoć pružali Maurice Harkless i C.J. McCollum sa 17 poena.

Oklahomu je predvodio Paul George koji je postigao 36 poena i Russel Westbrook koji je zabilježio triple-double učinak (29 poena,11 skokova i 14 asistencija).

Toronto Raptorsi pokazali su da su veliki favoriti za osvajanje konferencije, a njih je do prolaska dalje vodio Kawhi Leonard koji je ubacio 27 poena uz šut iz igre od nevjerovatnih 72 posto (8/11 za i 5 od 5 za tri poena). Njemu se pridružio Pascal Siakam koji je ubacio 24 poena a Kyle Lowry je ubacio 14 poena uz 9 asistencija.

Orlando nije raspoložen došao u Kanadu pa je tako jedino D.J. Augustin imao 15 poena, a Nikola Vučević imao je svega šest.

Brooklyn našeg Džanana Muse nije uspio da pruži veći otpor Philadelphiji 76sersima koji odlaze dalje i u narednom krugu gledat ćemo odličnu seriju u istočnoj konferenciji gdje će se u jednoj seriji sastati Toronto i Philadelphia te Milwaukee i Boston, koji su u prvom krugu playoffa bili neporaženi.

Philadelphiu je sinoć predvodio Joel Embiid koji je ubacio 23 poena uz 13 skokova, dok je Ben Simmons ubacio 13 poena.

U redovima Brooklyna jedino je Caris Levert imao dvocifren broj poena (18 poena, 3 skoka i 4 asistencije), dok je naš Džanan Musa odigrao 4 minute i nije imao niti jedan ubačen poen.

Denver i San Antonio su jedine ekipe koje će u prvom krugu odigrati šestu utakmicu, nakon što je sinoć Denver po drugi put poveo u seriji.

Denver je predvodio Jamal Murray koji je ubacio 23 poena, dok je Nikola Jokić ubacio 16 poena i tom učinku pridodao 11 skokova. 

San Antonio je imao dva igrača sa istim brojem poena. Demar DeRozan i LaMarcus ALdridge upisali su po 17 poena.

Dvije najjače ekipe Zapada, Golden State i Houston Rocketsi večeras imaju priliku da ovjere prolaz dalje. Utakmica u Houstonu igra se u dva sata poslije ponoći, dok Golden State igra u pola pet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije