Utah zaustavila nalet Houstona, Milwaukee zakazao duel sa Bostonom

Radiosarajevo.ba
Utah zaustavila nalet Houstona, Milwaukee zakazao duel sa Bostonom
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Detalji sa sinoćnjeg duela

Ekipa Milwaukee Bucksa se sinoćnjom je pobjedom protiv Detroit Pistonsa u gostima rezultatom 127:104 osigurala nastup u drugoj rundi NBA play-offa, dok je u drugom susretu Utah uspjela da zaustavi nalet Houstona i spriječi „metlu“.

Milwaukee je u potpunosti opravdao ulogu favorita protiv Detroita, a ekipa sa prvog mjesta Istočne konferencije prošla je bez izgubljenog meča.

Njih je predvodio Giannis Antetokounmpo koji je ubacio 41 poen čemu je pridodao devet skokova i tri asistencije, dok je u timu Pistonsa najbolji bio Reggie Jackson sa 26 poena kojim je dodao sedam asistencija i tri skoka.



Ovom pobjedom Milwaukee je zakazao prvi duel u drugoj rundi play-offa, odnosno polufinalu Istočne konferencije, a oni će igrati protiv Bostona koji je također bez problema prošao Indianu.


U drugom susretu koji je odigran sinoć Utah je upisao prvu pobjedu protiv Houstona te je tako smanjio na 3:1, a konačan rezultat je bio 107:91.

U redovima Utah Jazza najefikasniji je bio Donovan Mitchell sa 31 poenom uz sedam skokova i četiri asistencije, a Ricky Rubio je zabilježio double-double sa 18 poena i 11 asistencija, dok je Harden za Houston postigao 30 poena a pratio ga je Chris Paul sa 23 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije