Nurkić odličan u pobjedi Nuggetsa: Sve začinio sjajnim alley-oop pasom za Farrieda

Radiosarajevo.ba
Nurkić odličan u pobjedi Nuggetsa: Sve začinio sjajnim alley-oop pasom za Farrieda
EPA / Jusuf Nurkić
Sinoćnje izdanje najjače košarkaške lige na svijetu ponudilo je osam utakmica, u okviru kojih su nastupali i Denver Nuggetsi, tim za koji nastupa bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Nurkić.

Ponovo je solidnu rolu odigrao Jusuf Nurkić u novoj ovosezonskoj pobjedi ekipe Denvera, koja je sinoć u gostima kod ekipe Phoenix Sunsa slavila rezultatom 120:114. 

Nurkić je na terenu proveo 16 minuta u sinoćnjem susretu, te je za to vrijeme postigao osam poena, dodavši još i šest skokova i dvije asistencije u svoju ličnu statistiku.

Osim  Nurkića, Denver su do pobjede predvodili Wilson Chandler sa 25, odnosno, Jameer Nelson sa 21 poenom, dok su kod domaćina sjajnu partiju, ali nedovoljno za pobjedu, odigrali Eric Bledsoe i Devin Booker, koji su postigli 35, odnosno 30 poena.

I pored svojih centarskih sposobnosti, baš kao i tokom cijele sezone, Nurkić je sinoć pokazao i zavidne plejmejkerske sposobnosti, te je već na polovini prve četvrtine upisao jednu sjajnu asistenciju. Ovog puta na drugom kraju "veze" nalazio se Keneth Farried, koji je nakon izvrsnog alley-oop pasa Nurkića uspio loptu provući kroz mrežicu, te čak zaraditi i dodatno slobodno bacanje, čime je već na startu najavljena sjajna partija gostujućih košarkaša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije