Košarkaši Bosne stigli do pete pobjede: Savladan Bošnjak u Hadžićima

Radiosarajevo.ba
Košarkaši Bosne stigli do pete pobjede: Savladan Bošnjak u Hadžićima
Facebook / Foto: KK Bosna Royal
Košarkaši Bosne stigli su do pete pobjede u okviru domaćeg košarkaškog prvenstva. Bosna je na gostovanju u Hadžićima savladala Bošnjak rezultatom 77-59.

Već od rane faze utakmice, bilo je jasno da će Bosna, koja je nedavno od strane FIBA-e i Nikole Vučurovića dobila novi tračak nade da će opstati kao klub, bez većih problema slaviti novu pobjedu, piše Sport1.

Prvu četvrtinu gostujući je tim dobio rezultatom 25-18, a već do poluvremena su Studenti imali ogromnu prednost. Bosna je vodila rezultatom 48-29 a nije bilo potrebe ni sumnjati da će gostujući tim ostvariti visok trijumf.

Treća četvrtina je ipak bila malo umjerenija sa aspekta Bosne, a domaći tim je uspio barem dijelom da se vrati u susret. Tako je na početku posljednje četvrtine rezultat iznosio 58-42 za Bosnu. Gotovo se ništa nije promijenilo u posljednjih 10 minuta, osim što je Bosna dodatno podigla svoju prednost. Meč je tako okončan rezultatom 77-59 za goste.

Srđan Damjanović je ubacio 15 poena, uz 3 skoka i 4 asistencije kod domaćeg tima, dok je kod gostiju najviše pokazao Strahinja Dragičević sa 17 poena i 4 skoka.

KK BOŠNJAK: Damjanović 15, Petković 2, Fazlić 2, Dovadžija 12, Maksumić, Lulić 3, Mujić 12, Kadić 6, Keso 3, Ferhatbegović, Buza 4

KK BOSNA ROYAL: Šarić 5, Đorđević 11, Hagins 9, Ikonić 3, Delalić 13, Rešidović 3, Vasiljević 3, Dragolj, Bradić, Dragičević 17, Šturanović 13, Durak

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije