Ni novi MVP nije bio dovoljan: Celticsi izjednačili protiv Philadelphia 76ersa

0
Radiosarajevo.ba
Ni novi MVP nije bio dovoljan: Celticsi izjednačili protiv Philadelphia 76ersa
Foto: Twitter / Joel Embiid i James Harden

Dan nakon što je Joel Embiid proglašen najkorisnijim igračem NBA lige za ovu sezonu (MVP), Boston Celticsi limitirali su ga na samo 15 poena i tri skoka, razbili njegove Philadelphia 76erse 121:87 i izjednačili seriju polufinala Zapada na 1-1 iako je njihova najveća zvijezda Jayson Tatum odigrao još lošije.

Nakon šokantnog poraza u prvoj utakmici, Celticsi su od samog početka počeli s vrlo agresivnom odbranom. Gosti su držali priključak u prvom poluvremenu, ali u trećoj četvrtini su se raspali i završili utakmicu sa šutom slabijim od 40 posto, uz samo 20 posto trica (6-30).

Celticsi su dobili i bitku u skoku, a svoje su posjede gotovo savršeno kontrolisali i završili sa samo šest izgubljenih lopti.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Tatum je rano upao u probleme s prekršajima, na parketu je proveo samo 19 minuta i postigao sedam poena uz šut 1-7, ali njegov su učinak nadoknadili vrhunska obrana i suigrači, među kojima su prednjačili Jaylen Brown s 25 i Malcolm Brogdon s 23 poena.

MVP Embiid, koji je zbog povrede propustio prvu utakmicu serije, završio je s 15 poena, tri skoka i pet blokada, a James Harden imao je skromnih 12 poena i 10 asistencija, ali uz katastrofalan procenat šuta 2/14. Prvi strijelac Sixersa bio je Tobias Harris sa 16 poena.

Slijedeće dvije utakmice serije igraju se u Philadelphiji, a prva od njih već u noći s petka na subotu. U drugom polufinalu Istoka između New Yorka i Miamija također je neriješeno 1-1, prenosi scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije