Joel Embiid novi MVP NBA lige: Sa velikim procentom glasova dobio prestižnu nagradu

0
Radiosarajevo.ba
Joel Embiid novi MVP NBA lige: Sa velikim procentom glasova dobio prestižnu nagradu
Foto: Twitter / Joel Embiid

Kamerunac Joel Embiid iz Philadelphia 76ersa proglašen je za najboljeg igrača regularnog toka sezone NBA lige.

Od ukupno 100 glasova, Embiid je osvojio čak njih 73 i time daleko iza leđa ostavio dvostrukog uzastopnog pobjednika Nikolu Jokića sa skromnih 15 glasova, dok je Grk Giannis Antetokounmpo dobio 12 glasova.

All-Star centar i dvostruki najbolji strijelac lige, Joel Embiid, koji je dugo pretendirao za ovu nagradu, osvojio je svoj prvi NBA MVP trofej.

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Da je osvojio treću MVP titulu, Nikola Jokić bi postao prvi igrač koji je to uspio još od čuvenog Laryja Birda koji je 1984, 1985. i 1986. bio najbolji.

Jokić je u prosjeku bilježio 24.5 poena, 11.8 skokova i 9.8 asistencija po meču, a Antetokounmpo je imao 31.1 poen u prosjeku i 11.7 skokova.

"Prošlo je dosta vremena. Puno teškog rada. Prošao sam kroz mnogo toga. Ne govorim samo o košarci. Govorim o svom životu. Svojoj priči. Odakle dolazim. Kako sam došao ovdje i šta mi je trebalo biti ovdje", rekao je Embid za medije.

76ersi su gledali na TV-u u Bostonu i eruptiranim aplauzom počeli skandirati "MVP! MVP!" dok je Joel krio glavu rukama dok je sjedio na stolici u timskom hotelu. Embid je bio u suzama dok su njegovi saigrači slavili prestižnu nagradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije