Nevjerovatni Jokić srušio Warriorse tricom s 12 metara u posljednjoj sekundi

2
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatni Jokić srušio Warriorse tricom s 12 metara u posljednjoj sekundi
Foto: Denver Nuggets / X.com / Nikola Jokić

Nikola Jokić je još jednom pokazao svoju magiju.

Srbijanski košarkaš i aktuelni MVP je pogodio tricu s više od 12 metara s istekom posljednje sekunde utakmice između Denvera i Golden Statea i tako donio pobjedu svojoj ekipi. Nuggetsi su time zaključili preokret u posljednjoj četvrtini u koju su ušli sa zaostatkom od 13 poena.

Stvar za Golden State je tim gora jer su u posljednje dvije minute ušli s rezultatom 127:120. Denver je preko Peytona Watsona i Aarona Gordona smanjio na 127:125 minutu prije kraja.

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Chris Paul je zatim promašio tricu, Jokić pogodio šut za dva poena, ali i dalje je Golden State imao cijeli napad za eventualnu pobjedu. No Denver je odigrao dobru obranu na Stephenu Curryju koji je loptu umjesto Andrewu Wigginsu dodao Jamalu Murrayju te je trener Denvera Michael Malone zatražio time-out 3,6 sekundi prije kraja utakmice.

Gordon je izveo loptu, dodao je Jokiću koji je s njom prešao centar te iz praktično nemoguće situacije, preko ispruženog Devona Looneyja pogodio tricu s istekom vremena za 130:127.

Nova nevjerovatna utakmica Luke Dončića, ponovo je prebacio 40 koševa   

Nova nevjerovatna utakmica Luke Dončića, ponovo je prebacio 40 koševa  

Srbijanski košarkaš je utakmicu završio s 34 poena, 10 asistencija, 9 skokova i dvije ukradene lopte, a odličnu je pomoć imao od Gordona (30p, 9s, 2a) i Murrayja (25p, 6a, 2s, 2uk). U redovima Golden Statea najbolji su bili Curry (30p, 6a, 4s) i Klay Thompson (24p, 3s, 3a).

Dario Šarić je odigrao odličnu utakmicu - na parketu je bio 23 minute te u tom periodu upisao 13 poena, 7 skokova, 6 asistencija i jednu ukradenu loptu uz šut 5/7, odnosno 1/2 za trice.

Noćas se igrala i utakmica između Milwaukeeja i San Antonija u kojoj su slavili košarkaši Bucksa uz sjajnu predstavu Giannisa Antetokounmpa koji je imao 44 poena, 14 skokova, 7 asistencija i dvije ukradene lopte. Damian Lillard (25p, 10a, 4s) mu je i više nego pomogao dok su u redovima Spursa najbolji bili Devin Vassell (34p, 6s, 4a) i Victor Wembanyama (27p, 9s, 5b), piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije