Brooklyn / Netsima zanimljiv Džanan Musa na predstojećem NBA draftu

23. 04. 2018. u 14:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Brooklyn Netsima na predstojećem NBA draftu izuzetno je zanimljiv Džana Musa, prenosi NetsDaily.com.

Iako se još uvijek ne zna koji će pick na sljedećem NBA draftu biti Džana Musa i kada će pravo biranja imati Brooklyn Netsi iz Sjedinjenih Američkih Država dolaze informacije kako je Musa izuzetno zanimljivi ekipi iz New Yorka.

"Nazad u Bosnu. Džanan Musa je nisko krilo iz Bihaća i igra za Cedevitu u Hrvatskoj. Iako je istog porijekla kao i Mirza Teletović, igrom mnogo podsjeća na Bojana Bogdanovića. Može pogađati u serijama i bez problema pogađa i NBA trojke. Nekada se čini da namjerno šutira daleko od linije samo da bi dokazao da može pogoditi takozvanu NBA trojku. Može igrati i na pozicijama playmakera i beka šutera", prenosi NetsDaily.

"Mršav je i možda će mu trebati godina ili dvije u teretani prije nego što ispuni svoj NBA potencijal. Ima samo 18 godina, a 19 će napuniti za par sedmica. Trenutno mu se predviđa mjesto među prvih 20 pickova na NBA draftu i ESPN ga je svrstao kao drugog najboljeg igrača iz Europe na ovogodišnjem draftu", piše NetsDaily.

ESPN-ov Jonathan Givony napisao je prošle sedmice:

"Musina visina, košarkaški instinkt i agresivnost mogli bi biti intrigantni u ovoj fazi NBA drafta. On je jedan od najmlađih igrača ove klase, ali je već produktivan u Europi i igra na visokoj razini."

U novoj projekciji NBA drafta ESPN je stavio Musu kao 20. picka, a slično mišljenje ima i Stefanos Makris s portala NBADraft.net.

"Džanan Musa je jedan od najboljih skorera svoje generacije u Europi, ako ne i najbolji. Njegova sposobnost da pogađa je nevjerovata i već je dokazao da je to njegovo najjače oružje, kao i mogućnost da igra na više pozicija. Vrijeme je da igra na višem nivou, iako će morati poraditi na fizičkoj snazi, naučiti da kontroliše emocije i unaprijediti odbranu", napisao je Makris.

NEMA KOMENTARA