Netsima zanimljiv Džanan Musa na predstojećem NBA draftu

Radiosarajevo.ba
Netsima zanimljiv Džanan Musa na predstojećem NBA draftu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Džanan Musa

Brooklyn Netsima na predstojećem NBA draftu izuzetno je zanimljiv Džana Musa, prenosi NetsDaily.com.

Iako se još uvijek ne zna koji će pick na sljedećem NBA draftu biti Džana Musa i kada će pravo biranja imati Brooklyn Netsi iz Sjedinjenih Američkih Država dolaze informacije kako je Musa izuzetno zanimljivi ekipi iz New Yorka.

"Nazad u Bosnu. Džanan Musa je nisko krilo iz Bihaća i igra za Cedevitu u Hrvatskoj. Iako je istog porijekla kao i Mirza Teletović, igrom mnogo podsjeća na Bojana Bogdanovića. Može pogađati u serijama i bez problema pogađa i NBA trojke. Nekada se čini da namjerno šutira daleko od linije samo da bi dokazao da može pogoditi takozvanu NBA trojku. Može igrati i na pozicijama playmakera i beka šutera", prenosi NetsDaily.

"Mršav je i možda će mu trebati godina ili dvije u teretani prije nego što ispuni svoj NBA potencijal. Ima samo 18 godina, a 19 će napuniti za par sedmica. Trenutno mu se predviđa mjesto među prvih 20 pickova na NBA draftu i ESPN ga je svrstao kao drugog najboljeg igrača iz Europe na ovogodišnjem draftu", piše NetsDaily.

ESPN-ov Jonathan Givony napisao je prošle sedmice:

"Musina visina, košarkaški instinkt i agresivnost mogli bi biti intrigantni u ovoj fazi NBA drafta. On je jedan od najmlađih igrača ove klase, ali je već produktivan u Europi i igra na visokoj razini."

U novoj projekciji NBA drafta ESPN je stavio Musu kao 20. picka, a slično mišljenje ima i Stefanos Makris s portala NBADraft.net.

"Džanan Musa je jedan od najboljih skorera svoje generacije u Europi, ako ne i najbolji. Njegova sposobnost da pogađa je nevjerovata i već je dokazao da je to njegovo najjače oružje, kao i mogućnost da igra na više pozicija. Vrijeme je da igra na višem nivou, iako će morati poraditi na fizičkoj snazi, naučiti da kontroliše emocije i unaprijediti odbranu", napisao je Makris.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije