NBA: New York i Boston na korak od prolaska u drugu rundu, Golden State izjednačio

0
Radiosarajevo.ba
NBA: New York i Boston na korak od prolaska u drugu rundu, Golden State izjednačio
Foto: EPA-EFE / Steph Curry

U NBA playoff noći iza nas odigrana su četiri meča, a najzanimljivije bilo je u Oaklandu, gdje su Golden State Warriorsi izjednačili seriju protiv Sacramento Kingsa. 

Na kraju je rezultat glasio 126:125, a najbolji u redovima aktuelnih šampiona bio je Stephen Curry s 32 poena. Kingsima nije pomogao ni maestralni De'Aaron Fox s 38 poena i devet skokova. 

New York Knicksi su porazili Cleveland Cavalierse rezultatom 102:93, i tako poveli 3-1 u seriji. Njih je predvodio Jalen Brunson s 29 poena, šest skokova i šest asistencija. Najbolji igrač Cavsa bio je Darius Garland s 23 poena i deset asistencija. 

Nove cijene maslinovog ulja frapirale cijelu Europu: Čak veterani u industriji ne mogu vjerovati

Nove cijene maslinovog ulja frapirale cijelu Europu: Čak veterani u industriji ne mogu vjerovati

Još jedna ekipa koja je povela 3-1 u seriji su Boston Celticsi, koji su pobijedili Atlanta Hawkse rezultatom 129:121. Pobjednike je predvodio Jayson Tatum s 31 poenom, sedam skokova i čak tri blokade, dok je u Hawksima najbolji bio Trae Young s 35 poena i 15 asistencija. 

Posljednja utakmica noći završena je nakon produžetka, a pobjedu nad Denver Nuggetsima odnijeli su Minnesota Timberwolvesi, rezultatom 114:108. Wolvese je predvodio Anthony Edwards s 34 poena, šest skokova i tri blokade, a Nikola Jokić se u redovima Nuggetsa izdvojio s 43 poena, 11 skokova i šest asistencija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije